RSS
 


Brioșe cu ciocolată

10 Oct

briose cu ciocolata (9).JPG

Brioșe sau muffins

Ingrediente pentru ~ 20 brioşe (în funcţie de mărimea lor):
200 gr făină
50 gr cacao
1 plic praf de copt
150 gr zahăr
4 ouă
200 gr unt topit
150 ml lapte
50 ml whisky 😉 (optional, but strongly recommended)
fulgi de ciocolată (după gust sau cât cuprinde :))))) )

Cerneţi într-un bol făina şi cacaoa, la care adăugaţi praful de copt.
Într-un alt bol bateţi ouăle cu zahărul, apoi adăugaţi untul topit, laptele şi whisky-ul.
Turnaţi amestecul peste făină şi mixaţi-l (da, cu mixerul) 2-3 minute pentru a se omogeniza bine totul.

Umpleţi formele cu o lingură (dacă nu aveţi hârtiuţe pentru brioşe, tapetaţi tavă cu unt şi făină), dar nu mai mult de 2/3, apoi puneţi fulgii sau bănuţii de ciocolată neagră sau albă deasupra. Între 2 şi 15 bucăţi, în funcţie de dimensiunea lor şi preferinţele voastre.
Încingeţi cuptorul la 180 C şi ţineţi-le acolo ~25 minute. Dacă nu sunteţi siguri că sunt gata, faceţi testul cu scobitoarea.
Ideal ar fi să le scoateţi apoi pe un grătar să se răcească uniform, dar în lipsa unuia, lăsaţi-le la răcit pe un platou.
Sunt foarte bune, ieftine, uşor şi rapid de făcut (35-45 minute).

POFTĂ BUNĂ!

briose cu ciocolata (1).JPGbriose cu ciocolata (2).JPGbriose cu ciocolata (3).JPGbriose cu ciocolata (4).JPGbriose cu ciocolata (5).JPGbriose cu ciocolata (6).JPGbriose cu ciocolata (7).JPGbriose cu ciocolata (8).JPGbriose cu ciocolata (9).JPG

Print Friendly, PDF & Email
 


1 Comentariu

Postat de Andi in DESERT

 

Etichete: , , ,

Adauga un comentariu

 

 
  1. Brioșe cu ciocolată – video | Să bucătărim

    5 January, 2011 at 07:58

    […] Brioșe cu ciocolată Recommend on Facebook Buzz it up Share via MySpace Tweet about it Subscribe to the comments on this post Print for later Bookmark in Browser Tell a friend […]