Am văzut rețeta asta gătită de Ama şi mă bucur că am găsit-o, pentru că este extrem de bună şi foarte uşor de făcut!
Ingrediente:
4 ouă
400 gr roşii tăiate cuburi (1 cutie)
100 gr măsline negre
2-3 căţei de usturoi
1 ardei iute (sau fulgi de ardei)
1 lingură ulei de măsline
caşcaval ras
pătrunjel verde
sare, piper
Tocaţi usturoiul, ardeiul iute şi măslinele negre [evident, după ce le scoateţi sâmburii (prin presare pe tocător cu latul cuţitului)].
Căliţi puţin usturoiul în ulei de măsline (nu-l lăsaţi să se coloreze, cum am făcut eu, pentru că îşi schimbă gustul)
Adăugaţi roşiile şi ardeiul şi lăsaţi să dea în clocot.
Adăugaţi măslinele şi pătrunjelul tocat şi după 2 minute stingeţi focul.
Încingeţi cuptorul la 180 C şi turnaţi sosul într-un vas termorezistent.
Deasupra lui puneţi ouăle şi daţi vasul la cuptor până când ouăle sunt aproape gata.
Când ouăle sunt aproape gata, scoateţi vasul din cuptor, presăraţi caşcaval ras deasupra şi băgaţi-l la loc.
După alte 3-4 minute la cuptor, caşcavalul este topit şi puţin rumenit, iar ouăle sunt gata!
POFTĂ BUNĂ!
[pe2-gallery class=”alignleft” ] [/pe2-gallery]