paste primavera (9).JPG

… sau paste rapide 🙂

Ingrediente:
200 gr paste (spaghetti)
400 gr roşii tăiate cuburi (1 cutie)
1 dovlecel
1 ceapă
2 căţei usturoi
100 gr măsline
ulei de măsline
busuioc (preferabil verde, dar merge şi uscat)
caşcaval, parmezan, cheddar
sare, piper
roşii uscate (opţional – pentru servire)

Tăiaţi dovleceii rondele şi presăraţi pe ei sare şi piper.
Puneţi-i în tigaia grill încinsă pentru ~2 minute pe fiecare parte, şi lăsaţi-i separat până faceţi sosul.

Căliţi usturoiul şi ceapa tăiate mărunt într-o lingură de ulei de măsline.
Înnecați totul în roşiile tăiate cubuleţe şi presăraţi sare şi piper după gust.
Adăugaţi busuiocul tocat, măslinele tăiate şi dovleceii.

Fierbeţi pastele în apă cu sare conform indicaţiilor de pe pachet, scurgeti-le (nu le spălaţi) şi puneţi-le în farfuria în care le veţi servi.
Turnaţi sosul peste paste şi presăraţi caşcavalul ras deasupra.

Aceasta este o reţetă de paste pe care o puteţi face cu multe alte tipuri de ingrediente:
– vinete în loc de dovlecei (sau împreună cu ei)
– orice fel de caşcaval ras în loc de parmezan
– orice fel de paste

POFTĂ BUNĂ!

[pe2-gallery class=”alignleft” ] paste primavera (1).JPGpaste primavera (2).JPGpaste primavera (3).JPGpaste primavera (4).JPGpaste primavera (5).JPGpaste primavera (6).JPGpaste primavera (7).JPGpaste primavera (8).JPGpaste primavera (9).JPG[/pe2-gallery]

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *