supa crema de legume.JPG De fapt, titlul ar fi trebuit să fie:  Supă cremă de legume cu sau fără pui 🙂
Citesc de ceva vreme blogul Bucatareselor Vesele, unde Lory a postat acum mai bine de un an o rețetă de supă cremă de legume care mi s-a părut genială și pe care trebuia s-o pun în practică. Așa că… am pus-o 🙂

De ce e genială rețeta asta? Pentru că, pe lângă:
3 morcovi
3 cepe
1 păstârnac
1/2 țelină
1/2 ardei gras
piper alb
sare,
mai include:
4 cartofi copți în coajă, la cuptor
și, opțional, pui (carne de pui, oase de pui, carne de pui cu os etc.)

Cartofii copți (față de cei fierți) dau supei un gust absolut incredibil, iar puiul o completează de minune. Rețineți că nu e musai să puneți pui dacă vreți o supă vegetariană/de post.

 1. Spălați cartofii, uscați-i cu prosop de hârtie și puneți-i la copt, în cuptorul încins la 200 C, într-o tavă cu folie de aluminiu. Din când în când mai învârtiți-i prin tavă, ca să se pătrudă bine. Se testează prin apăsare. Dacă sunt ușor moi pe toate părțile, sunt gata.
 2. Spălați și curățați morcovii, cepele, țelina, păstârnacul și ardeiul gras.
 3. Opțional – Puneți puiul la fiert în apă rece, cu sare. După ce se formează spuma la suprafata, adunați-o și adăugați legumele peste pui în apa deja fierbinte. Dacă nu puneți pui, fierbeți doar legumele.
 4. Când s-au fiert, scoateți puiul și separați legumele de supă. Pasați legumele fierte, împreună cu cartofii copți și curățați de coajă și subțiați, treptat, supa cremă obținută cu supă în care au fiert legumele.
 5. Dacă ați folosit pui, în funcție de părțile anatomice folosite, puteți să îl tăiați cubulețe și să le serviți împreună cu supa cremă sau să îl folosiți la alt fel de mâncare.
 6. Se servește fierbinte, cu crutoane, într-un bol puțin încălzit (pentru ca șocul termic să fie cât mai mic)

Să aveți poftă!supa crema de legume.JPG

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

10 comentarii la „Supă cremă de legume”
  1. Tocmai te rugasem, la un alt comentariu, să îmi spui cum ți-au ieșit și alte rețete pe care le-ai încercat. Se pare că telepatia funcționează :):)

   La supa-cremă apa trebuie să fie doar cât să acopere legumele. Îmi pare bine că ți-a plăcut 🙂

   1. Voi incerca f curand si supa crema de ciuperci si cea de pui a la grec, par f bune. Cred ca bucataritul e molipsitor. Tine-o tot asa!La cat mai multe retete buuune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *