RSS
 


Supă cremă de legume

16 apr.

supa crema de legume.JPG De fapt, titlul ar fi trebuit să fie:  Supă cremă de legume cu sau fără pui 🙂
Citesc de ceva vreme blogul Bucatareselor Vesele, unde Lory a postat acum mai bine de un an o rețetă de supă cremă de legume care mi s-a părut genială și pe care trebuia s-o pun în practică. Așa că… am pus-o 🙂

De ce e genială rețeta asta? Pentru că, pe lângă:
3 morcovi
3 cepe
1 păstârnac
1/2 țelină
1/2 ardei gras
piper alb
sare,
mai include:
4 cartofi copți în coajă, la cuptor
și, opțional, pui (carne de pui, oase de pui, carne de pui cu os etc.)

Cartofii copți (față de cei fierți) dau supei un gust absolut incredibil, iar puiul o completează de minune. Rețineți că nu e musai să puneți pui dacă vreți o supă vegetariană/de post.

  1. Spălați cartofii, uscați-i cu prosop de hârtie și puneți-i la copt, în cuptorul încins la 200 C, într-o tavă cu folie de aluminiu. Din când în când mai învârtiți-i prin tavă, ca să se pătrudă bine. Se testează prin apăsare. Dacă sunt ușor moi pe toate părțile, sunt gata.
  2. Spălați și curățați morcovii, cepele, țelina, păstârnacul și ardeiul gras.
  3. Opțional – Puneți puiul la fiert în apă rece, cu sare. După ce se formează spuma la suprafata, adunați-o și adăugați legumele peste pui în apa deja fierbinte. Dacă nu puneți pui, fierbeți doar legumele.
  4. Când s-au fiert, scoateți puiul și separați legumele de supă. Pasați legumele fierte, împreună cu cartofii copți și curățați de coajă și subțiați, treptat, supa cremă obținută cu supă în care au fiert legumele.
  5. Dacă ați folosit pui, în funcție de părțile anatomice folosite, puteți să îl tăiați cubulețe și să le serviți împreună cu supa cremă sau să îl folosiți la alt fel de mâncare.
  6. Se servește fierbinte, cu crutoane, într-un bol puțin încălzit (pentru ca șocul termic să fie cât mai mic)

Să aveți poftă!supa crema de legume.JPG

Print Friendly, PDF & Email
 


 

Etichete: , , ,

Adauga un comentariu

 

 
  1. Adina

    3 august 2011 at 13:46

    ce culoare superba are !!!! … trebuie sa o incerc si eu ;)…

     
    • Andi

      3 august 2011 at 19:37

      Mulțumesc. Chiar te rog să o încerci și să-mi spui cum ți-a ieșit 🙂

       
  2. Lory

    28 octombrie 2011 at 08:58

    Faina prezentare !! de gust nu mai spun ca stiu cum e :))
    Ma bucur ca reteta mea ti-a fost pe plac :*
    Pupici
    Lory

     
    • Andi

      28 octombrie 2011 at 09:26

      Mulţumesc frumos. M-am străduit să arate cât mai bine 🙂

       
  3. Gospodina

    1 noiembrie 2011 at 10:27

    Arata superb de delicos 🙂 culoarea este venita de la morcovi si ardeiul gras rosu?

     
    • Andi

      1 noiembrie 2011 at 13:59

      Mulţumesc frumos. Da; culoarea vine de la morcovi şi ardei gras roşu.

       
  4. Ana Stanciu

    6 decembrie 2011 at 21:56

    Am facut si eu supa crema, a iesit f buna. Am facut intr- oala de 2 litri .In cata apa trebuie sa fie legumele?

     
    • Andi

      6 decembrie 2011 at 22:02

      Tocmai te rugasem, la un alt comentariu, să îmi spui cum ți-au ieșit și alte rețete pe care le-ai încercat. Se pare că telepatia funcționează :):)

      La supa-cremă apa trebuie să fie doar cât să acopere legumele. Îmi pare bine că ți-a plăcut 🙂

       
      • Ana Stanciu

        6 decembrie 2011 at 22:20

        Voi incerca f curand si supa crema de ciuperci si cea de pui a la grec, par f bune. Cred ca bucataritul e molipsitor. Tine-o tot asa!La cat mai multe retete buuune!

         
        • Andi

          7 decembrie 2011 at 12:26

          Mulţumesc frumos şi spor la bucătărit! 🙂