orez sarbesc.JPG Orez sârbesc este un preparat pe care îl puteți servi ca garnitură sau ca fel principal de mâncare, mai ales dacă țineți post 🙂


Ingrediente pentru 4-5 porții de orez sârbesc:
150 gr orez
250 gr ceapă
100 gr morcovi
500 gr ardei gras (e de preferat să puneți verde, galben, roșu, portocaliu, ca să arate mai bine 😉 )
400 gr roșii
600 ml supă de legume
75 ml ulei
pătrunjel verde
sare și piper

  1. Curățați ceapa și tăiați-o mărunt.
  2. Spălați ardeiul gras și tăiați-l fâșii subțiri, lungi de 1,5 cm (julien).
  3. Curățați morcovii și tăiați-i cubulețe mici-mici-mici 🙂 (2 mm)
  4. Spălați roșiile, decojiți-le și tăiați-le cubulețe (0,5 cm).
  5. Alegeți orezul de impurități, spălați-l și lăsați-l în apă rece, să aștepte. Că doar nu stă în apă. Sau stă…? 🙂
  6. Spălați pătrunjelul și tăiați-l mărunt.
  7. Într-o tigaie încingeți uleiul și căliți ceapa; apoi adăugați morcovul, ardeiul gras și puțină supă de legume, cât să înceapă legumele să fiarbă puțin.
  8. Adăugați orezul și restul de supă și fierbeți totul până când se inmoaie orezul (îl gustați).
  9. Apoi adăugați roșiile tăiate, sare, piper și turnați orezul într-un vas termorezistent.
  10. Dați vasul la cuptorul încins la 180 C pentru 12-15 minute.
  11. Presărați pătrunjel verde peste orez și serviți.

Poftă mare la orez sârbesc 🙂

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *