Tabbouleh este o salată orientală extrem de simplă, gustoasă, răcoritoare dar mai ales, foarte sănătoasă.
V-o recomand cu toată căldura de afară 🙂
Ingrediente:
3 roșii coapte dar tari
3 legături de pătrunjel
4-5 fire de mentă verde (doar frunzele)
1 ceapă
3 linguri de bulgur (grâu zdrobit)
1 lămâie (doar sucul)
100 ml ulei de măsline extra virgin
sare și piper negru
1. Spălați bulgurul și lăsați-l la înmuiat vreo jumătate de oră sau până când s-a înmuiat pe gustul vostru (unora le place al dente)
2. Tocați pătrunjelul și menta (filmulețul ăsta sper să vă ajute)
3. Tăiați roșiile în cubulețe mici. Fără semințe! O să postez foarte curând Puteţi vedea aici un filmuleț cu modul în care tai eu roşiile cubuleţe.
4. Tocați ceapa cât puteți de mărunt.
5. Puneți ierburile într-un bol. Adăugați roșiile, ceapa, bulgurul, sucul de la o lămâie, uleiul de măsline, sare și piper după gust.
Serviți-o ca atare. Sau cu lipie. Sau cu pâine prăjită. Sau ca garnitură. Sau cum vreți voi 🙂
Să vă fie de bine![pe2-gallery class=”aligncenter” ]
[/pe2-gallery]
De cand am descoperit-o sunt inabunita ddupa salata asta racoroasa si aromata. Imi place ca e facuta cu grau bulgur, nu cu cous.cous. Felicitari!
Sărut mâna 🙂
dada, si mie imi place mult, e racoroasa si proaspata 🙂
În seara asta o să repet experienţa răcoroasă 🙂
ador aceasta salata