Mi-era dor să mai fac un preparat simplu, rapid și gustos. Și cum e sezonul lor, am primit de la bunica o pungă mare de păstăi sănătoase și frumoase. Din lipsă de timp, le-am lăsat în frigider. Invariabil, s-au stricat și le-am aruncat 🙁
Din fericire, n-a fost totul pierdut pentru că bunica, iertătoare din fire, mi-a mai dat o pungă cu păstăi. Mai mari și mai frumoase. Orice, numai să mă opresc din plâns; ca pe vremuri… 🙂
Eh, acum vine partea frumoasă: pe lângă cele 1 kg de păstăi, pentru mâncărica asta mai aveți nevoie de ceva carne. Preferabil de pui. Noi am folosit vreo 6 pulpe superioare, întregi. Apoi vreo juma’ de litru de suc de roșii (cu complimente de la mama-soacră :)), un ardei gras, 2 cepe și un morcov mic. Sare, piper, boia iute (sau dulce) și mărar verde (nu folosiți din cel uscat cum am făcut eu, decât dacă n-aveți de ales). Opțional, puteți să puneți și ceva usturoi. Noi am preferat să nu.
- Pregătiți-vă sucul de roșii și condimentele.
- Spălați păstăile și lăsați-le la scurs.
- Curățați ardeiul, ceapa și morcovul și tăiați-le mărunt.
- Puneți puțin ulei la încins și perpeliți puțin puiul, pe ambele părți; doar cât să se coloreze puțin.
- Adăugați legumele tăiate mărunt și căliți-le câteva minute, până se înmoaie puțin.
- Condimentați cu sare, piper și boia și adăugați o cană cu apă. Acoperiți cu un capac și lăsați să se înăbușe câteva minute.
- Adăugați fasolea și mai adăugați 2 căni de apă. Lăsați să fiarbă acoperit, până se înmoaie fasolea. Gustați.
- Tocați mărarul.
- Adăugați sucul de roșii și mai dați într-un clocot.
- La final, presărați mărarul proaspăt, tocat și serviți fierbinte.
Să vă fie de bine!
Felicitari pentru reteta.
Eu pun patrunjel verde in loc de marar.
Pozele sunt extraordinare, iar bunica sa fie sanatoasa si sa isi pastreze obiceiul.
Îți foarte mulțumesc! 🙂
arata minunat
foarte buna
O reteta super delicioasa. Fasolea pastai este dementiala cand e proaspata si nu are nervurile tari.
„Curatati ardeiul, ceapa si morcovii. Taiati-le marunt” Si dupa aceea ce faceti cu toate astea?
Tare multa lipsa de coerenta!
Ce faceti cu astea, scrie mai jos, Meserie 😉
Draga Ion Baston a scris in pasul nr 5 ce ai de facut cu legumele daca nu ai citit tot e problema dumitale dar femeia a explicat prea bine totul ! multumim reteta e super 😀
Foarte bune, si eu prefer pastaile mari si late.
BASTOANE !!! AR TREBUI SA IEI CATEVA BASTOANE PE CÂRCA CA SA TE INVETI SA CITESTI CU ATENTIE TOATA RETETA SA NU MAI POSTEZI PROSTI „” CU COERENTA „”!!!!
Arata ca „teaca” pe care o făcea mamaia. Încerc și eu astăzi.
Mulțumesc!