banane_caramelizate_cu_scortisoara (8)-2.jpg Cred că desertul ăsta deține, până în prezent, recordul de simplitate și rapiditate de preparare. L-am descoperit întâmplător pe blogul intitulat chiar Scorțișoară 🙂

Ingrediente:
4 banane feliate
100 gr zahăr
45 gr unt
scorțișoară

1. Puneți zahărul într-o tigaie, și caramelizați-l pe foc mediu.

2. Adăugați scorțișoara și untul și amestecați până se topește.banane_caramelizate_cu_scortisoara (2)-4.jpg
3. Îmbăiați bananele, pe ambele părți, apoi scoateți-le pe o farfurie.
banane_caramelizate_cu_scortisoara (5)-3.jpgbanane_caramelizate_cu_scortisoara (6)-2.jpg
4. La final, turnați tot caramelul rămas în tigaie peste banane.

Nu serviți fierbinți :), ci călduțe!
banane_caramelizate_cu_scortisoara (8)-2.jpgSă vă fie de bine!

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

28 de comentarii la „Banane caramelizate, cu scorțișoară”
    1. Un minut-un minut și jumătate. Doar cât să se lipească puțin caramelul de ele.

      Dacă ai timp și chef, poate-mi trimiți și o poză cu preparatele încercate de tine 🙂

      1. Nu stiu cum sa atasez aici pozele. Momentan am mancat preparatele.De curand am facut un cheesecake cu cioco si o ciorba de pui a la grec…inca mai exista 🙂

  1. Acest desert usor si delicios il prepar chiar acum, in ultimile ore din acest an.
    La multi ani!
    Un An Nou imbelsugat , multa sanatate si ”sa bucatarim”
    impreuna.

  2. Nuuuu. am incercat sa fac reteta dar am ars caramelul. Nush ce am gresit … cred ca trebuia sa-l amestec incontinuu si l-am lasat o perioada…. in loc sa ma bucur de desert m-am ales cu un chin la spalat vase 🙁

  3. Astazi aveam pofta de ceva dulce…am adaugat reteta ta de banane caramelizata la gris cu lapte…o minunatie … explozie de bucurie in gura… multumesc de reteta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *