Cred că desertul ăsta deține, până în prezent, recordul de simplitate și rapiditate de preparare. L-am descoperit întâmplător pe blogul intitulat chiar Scorțișoară 🙂
Ingrediente:
4 banane feliate
100 gr zahăr
45 gr unt
scorțișoară
1. Puneți zahărul într-o tigaie, și caramelizați-l pe foc mediu.
2. Adăugați scorțișoara și untul și amestecați până se topește.
3. Îmbăiați bananele, pe ambele părți, apoi scoateți-le pe o farfurie.
4. La final, turnați tot caramelul rămas în tigaie peste banane.
Nu serviți fierbinți :), ci călduțe!
Să vă fie de bine!
Arata atat de apetisant ca mi-e „greu” sa privesc ………………
Păi mai fă o pauză. Apoi intri din nou, şi tot aşa… :):)
ador bananele in caramel! seara fantastica 😉
Săru’mâna, asemenea! 🙂
Cat se tin bananele in caramel pe foc?
Un minut-un minut și jumătate. Doar cât să se lipească puțin caramelul de ele.
Dacă ai timp și chef, poate-mi trimiți și o poză cu preparatele încercate de tine 🙂
Nu stiu cum sa atasez aici pozele. Momentan am mancat preparatele.De curand am facut un cheesecake cu cioco si o ciorba de pui a la grec…inca mai exista 🙂
Să-ți fie de bine! 🙂
Nu le atașezi aici. Trimite-mi-le pe mail la contact@sabucatarim.ro și le atașez eu 🙂
Andi, cand mai gatesti deserturi, ia-l si pe fiul meu in vizita la tine… Super apetisante!
Cristina, cu mare drag, oricând! 🙂
Dar când îl trimiți, vezi să aibă la el și o porție de http://www.divainbucatarie.ro/piftie-de-curcan/ 🙂
Multumim pentru reteta.
Am avut astazi un desert extrem de usor de preparat si deosebit de bun.
Cu multă plăcere! Să vă fie de bine! 🙂
BUNE BUNE BUNE
Înțeleg că le-ai încercat 🙂
A ajuns parfum de caramel si scortisoara pana la mine… Ce poate fi mai imbietor decat asta intr-o zi atat de mohorata? 🙂 Salutari !
Bună Ana! Mă bucur că au ajuns până la tine 🙂
Acest desert usor si delicios il prepar chiar acum, in ultimile ore din acest an.
La multi ani!
Un An Nou imbelsugat , multa sanatate si ”sa bucatarim”
impreuna.
La mulți ani!!!
Mie mi s-a facut pofta uitandu-ma pe site-ul tau la retete. Viziteaza-ma si pe mine, daca vrei.
Mulțumesc. Îți vizitez site-ul relativ constant 🙂
Nu am mancat niciodata asa ceva.Imi place cum arata,musai trebuie incercat!
Carmen, este o variantă nu foarte sănătoasă, dar extrem de rapidă pentru desert. Chiar merită încercat 🙂
Nuuuu. am incercat sa fac reteta dar am ars caramelul. Nush ce am gresit … cred ca trebuia sa-l amestec incontinuu si l-am lasat o perioada…. in loc sa ma bucur de desert m-am ales cu un chin la spalat vase 🙁
Pacat ca nu-mi plac bananele ca ador scortisoara. Am de gand sa fac reteta, dar cu mar. Sa vedem ce va iesi…
Astazi aveam pofta de ceva dulce…am adaugat reteta ta de banane caramelizata la gris cu lapte…o minunatie … explozie de bucurie in gura… multumesc de reteta
Hmmm interesanta combinatie. Cred ca o sa o incerc si eu 🙂
Dc nu am unt? Pot adauga un strop de ulei?
Da, sigur, dar nu va avea aceeași aromă