biscuiti_de_casa (4)-2.jpg În cadrul provocării lansată de Ama, mi-a revenit onoarea de a răsfoi blogul Dianei și a încerca una dintre delicioasele ei rețete. Pentru că în perioada asta mă apucă nostalgia, am ales super-biscuiții șprițați. Ce m-a atras foarte mult la ei a fost că rețeta Dianei nu conține untură de porc 🙂

Ingrediente:
500 gr făină
200 gr zahăr pudră
220 gr unt, la temperatura camerei
2 ouă
2 fiole esență de vanilie
coajă de portocală
un praf de sare

Mixați bine untul cu zahărul, după care adăugați ouăle, coaja de portocală și esența de vanilie. Apoi adăugați sarea și făina, treptat, mixând cu spiralele pentru aluat.biscuiti_de_casa (1).JPG Puneți aluatul într-un instrument pentru șprițat (poș, mașină de tocat, presă pentru biscuiți) și formați biscuiți groși. Cu cât sunt mai groși, cu atât vor fi mai fragezi (evident, în limite rezonabile; nu faceți un biscuite din tot aluatul ca să fie fraged-fraged… :))biscuiti_de_casa (2).JPG Puneți-i într-o tavă, pe hârtie de copt și dați-i la cuptorul încins la 180C pentru 10-12 minute.biscuiti_de_casa (3)-2.jpg Când sunt gata, îi puteți presăra cu zahăr pudră, îi puteți servi ca atare sau cu un sos de ciocolată (ciocolată + unt, topite la bain-marie).

Să vă fie de bine! Nouă ne-a fost! 🙂biscuiti_de_casa (4)-2.jpg

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

20 de comentarii la „Biscuiti de casă”
  1. Chiar mi s-a facut pofta pe niste biscuiti. Cred ca ma pun sa-mi fac dupa reteta asta si cu siguranta voi adauga sos de ciocolata. Poate le vor place si porumbeilor mei bunatatea asta (daca vreti sa-i vedeti intrati la mine pe site).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *