Pandișpanul cu vișine este unul dintre deserturile mele preferate pentru că se încadrează perfect în tiparul rețetelor ușoare, rapide și foarte gustoase.
Pe cel de față l-am făcut împreună cu soacra mea, urmând cu strictețe indicațiile-i prețioase și a ieșit excepțional!
Ingrediente pentru o tavă din silicon de Ø 22 x 4 cm:
5 ouă
5 linguri zahăr tos
5 linguri făină
1 plic zahăr vanilat
1 praf sare
vișine fără sâmburi (proaspete, congelate sau din compot)
Puneți vișinile la scurs, într-o strecurătoare. Dacă sunt congelate, decongelați-le. NU le folosiți înghețate.
Încălziți cuptorul la 180C.
Bateți albușurile spumă, împreună cu zahărul vanilat și praful de sare.
Continuați să mixați și adăugați în spumă zahărul și gălbenușurile, unul câte unul. Apoi reduceți la minim viteza mixerului și adăugați treptat făina.Ungeți/pensulați tava cu ulei și turnați compoziția.
Neteziți-o foarte ușor cu dosul unei linguri și dați tava la cuptorul preîncălzit, pentru 2-3 minute, cât să facă o crustă.
Scoateți tava din cuptor și adăugați vișinile, într-un singur strat. Mișcați-vă cât puteți de repede și apoi puneți tava înapoi, până când suprafața devine aurie. În funcție de cuptor, perioada de coacere poate fi între 20 și 30 minute.
Lăsați-o să se răcească, apoi scoateți-o din tavă. Eu am folosit tava pliabilă din silicon de la Dmail, ai cărei pereți nu se detașează, ci coboară
Cu ocazia asta revin cu îndemnul de a găti în vase din silicon. Sunt excepționale! Trebuiesc unse doar la prima folosire, după care turnați aluatul așa cum este. Preparatul se coace uniform și nu se lipește, nici dacă-l rogi frumos
Până când vă luați și voi una, fie folositi o tavă cu pereți detașabili, fie o tavă obișnuită, din care veți răsturna pandișpanul.Puteți să o serviți ca atare sau pudrată cu zahăr.
Să vă fie de bine!
Ce pofta mi-ai facut!!!
Hiiiii – pandispan cu visine. Imi aminteste de copilarie.
Și mie
Felicitari ! O echipa pe cinste si un preparat de nota 10.
Săru’mâna!
buna, as vrea sa imi achizitionez si eu acest vas de silicon, il recomanzi? multumesc
am uitat sa intreb, la ce alte retete il mai pot folosi in general
Buna Oana,
Cu siguranță ți-l recomand
Îl poți folosi la orice rețetă pe care o faci în general la cuptor: chec, cozonac, tartă, pandișpan, sufleu etc.
[…] 2. Separați albușurile a două ouă de gălbenușuri, iar cu albușurile faceți bezele sau un pandișpan cu vișine. […]
O reteta foarte simpla, dar mai ales gustoasa. Am testat-o astazi si mi-a iesit ca la carte …
[…] 2. Separați albușurile a două ouă de gălbenușuri, iar cu albușurile faceți bezele sau un pandișpan cu vișine. […]