De când mă știu i-am spus salată orientată 🙂 Eu am o istorie lungă cu felul ăsta de mâncare 🙂
În adolescență nu o mâncam, din cauza cepei: cu ceapă îmi stricam întâlnirile, fără ceapă nu-mi plăcea 🙂
Acum nu mai am problema asta. Toți oamenii serioși mănâncă ceapă și usturoi. Am zis! 🙂
Cantitățile sunt orientative, ingredientele la fel 🙂
Inspirația pentru salata asta a fost a Alinei, care a folosit:
3 ouă, fierte tari – tăiate cuburi
4 cartofi mari, fierți în coajă – tăiați cuburi
1/2 ceapă – tăiată solzișori
2 cepe verzi – tăiate rondele
4 tije de apio (tulpină de țelină) – tăiate rondele
3 lingurițe de muștar
zeama de la 1 lămâie
2-3 linguri maioneză
măsline
capere murate
mărar
sare, piper
Faceți un sos din maioneză, muștar, zeama de lămâie, sare și piper. De data asta, noi am făcut-o fără maioneză, dar dacă nu aveți vreo problemă care să justifice asta, n-o săriți din lista de ingrediente 🙂
Puneți toate legumele într-un bol, turnați sosul peste, amestecați cu grijă și serviți. Dacă-i simplă, nici eu n-o complic 🙂
Să vă fie de bine!
Cu capere si telina nu am mancat inca dar retin ideea si testez next time!
N-o să-ți pară rău! 🙂
Foarte buna !
Am testat-o aseara.
Să vă fie de bine!
ce-i aberatia aia „am zis !’ ???
se vede de la o posta ca incercati toate sa copiati aberatiile si bolboroselile celei de la dulcegarii culinare.
va face ridicole , mai ales ca se vede ca nu-i original.
Vai, cât venin… 🙂 Cineva a dormit puțin sau prost. Sau ambele 🙂
Te mai aștept pe aici, cu rugămintea să nu-mi mai vorbești la feminin 😉
Duduie „lira” esti plina de frustrari, pe care te invit sa ti le manifesti pe site-uri specializate, unde ai putea primi indrumari, ca sa nu spun ajutor.
Noua aici ne place sa glumim si sa impartasim retete, cu drag si voie buna. 🙂
f bine arata!
Cred ca „lira” e precum vulpea.
Stiti cu toti de vechiul proverb, iar modul de exprimare e asa rautacios……………
As putea crede ca tine post si de aceea e rautacioasa, dar rautatile nu prea sunt asociate cu postul, nu?
@ „lira”, de la moneda sau instrument ?
Lira este un instrument muzical rudimentar, format dintr-o cutie de rezonanță, două brațe în formă de coarne și mai multe coarde, folosit, în antichitate, mai ales la acompaniere, când se recitau poeme.
Mie mi-a placut reteta si am testat-o, asa ca ………..Paste fericita „lira”!
Am pregatit-o cu mama si a iesit delicioasa. Multumim pentru idee. Tine-o tot asa si pe invidiosi trateaza-i cu o reteta de indiferenta …
salata de sfecla e f.buna