Un preparat de inspiratie thailandeza, numa’ bun pentru una din zilele astea calduroase 🙂
Ingrediente:
- 400gr peste alb (cod, salau) – taiat cuburi – eu am folosit salau de Nil, ca d’ala am gasit
- 3-4 linguri pasta de curry – am gasit la Lidl una foarte buna; daca vreti sa v-o faceti singuri, desi nu va recomand pentru ca dureaza, nu e ieftina si e si dificil de gasit ingrediente pentru ea, gasiti la Radu cateva variante faine
- 1/2 ceapa galbena – tocata marunt
- 2 fire ceapa verde – taiate
- 400gr lapte de cocos (nu cocoș, cum am mai auzit… :))
- 150gr fasole verde – fiarta
- sare, piper negru
- 250 gr orez basmati – fiert – pentru garnitura
Intr-o tigaie cu capac incalziti pasta de curry, impreuna cu o lingura de apa.
Adaugati ceapa galbena si sotati-o pana cand se inmoaie usor (vreo 5 minute).
Turnati laptele de cocos (agitati bine cutia inainte de a o deschide, pentru ca laptele tinde sa se solidifice) si fierbeti totul vreo 4-5 minute, ca sa obtineti un sos consistent.
Adaugati fasolea verde si pestele. Amestecati usor, cat sa se omogenizeze totul, puneti capacul si fierbeti vreo 12-14 minute, ca sa se prepare termic si pestele.
Stingeti focul, condimentati cu sare si piper si presarati ceapa verde.
Serviti cu orez fiert simplu. Simplu, nu? 🙂
Sa va fie de bine!
*reteta inspirata din Good Food