chiftele_marinateChiftelutele marinate sunt una dintre mancarurile copilariei mele, la care ma gandesc foarte des, dar pe care o fac foarte rar 🙂

Ce sunt ele de fapt? Chiftele prajite, pe care le puteti face dupa reteta de aici, in sos de rosii.


Ingrediente:
chiftele din carne, prajite
500 ml suc rosii
400-500 ml apa incalzita
75 ml ulei floarea soarelui
1 lingura faina
1 lingura otet
1 foaie de dafin
cimbru
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
piper negru

Puneti intr-o cratita pentru sos uleiul rece si faina. Amestecati-le si puneti-o pe foc mediu.
In 30-40 secunde, cand incepe sa fiarba, stingeti cu otet. Amestecati si adaugati sosul de rosii.
Adaugati foaia de dafin, sarea, piperul, zaharul si cimbrul.
Subtiati sosul cu apa incalzita, pe care o adaugati treptat, pana cand sunteti multumiti de consistenta sosului. Trebuie sa il subtiati destul de mult, pentru ca se va ingrosa in a doua parte a prepararii.
Adaugati chiftelele prajite si fierbeti-le, cu clocot, cateva minute. Amestecati din cand in cand.
Pe masura ce incepe sa dea in clocot, la suprafata sosului va incepe sa apara o spuma fina. Cand spuma incepe sa dispara, cam dupa 10 minute, e gata si sosul.
Inchideti focul, acoperiti cratita cu un capac, si lasati sosul sa se odihneasca 10-15 minute.

Se mananca fierbinte si foarte repede 🙂 Ca garnitura puteti face un piure din cartofi.

Sa va fie de bine!chiftele_marinate

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

3 comentarii la „Chiftele marinate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *