Chiftelutele marinate sunt una dintre mancarurile copilariei mele, la care ma gandesc foarte des, dar pe care o fac foarte rar 🙂
Ce sunt ele de fapt? Chiftele prajite, pe care le puteti face dupa reteta de aici, in sos de rosii.
Ingrediente:
chiftele din carne, prajite
500 ml suc rosii
400-500 ml apa incalzita
75 ml ulei floarea soarelui
1 lingura faina
1 lingura otet
1 foaie de dafin
cimbru
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
piper negru
Puneti intr-o cratita pentru sos uleiul rece si faina. Amestecati-le si puneti-o pe foc mediu.
In 30-40 secunde, cand incepe sa fiarba, stingeti cu otet. Amestecati si adaugati sosul de rosii.
Adaugati foaia de dafin, sarea, piperul, zaharul si cimbrul.
Subtiati sosul cu apa incalzita, pe care o adaugati treptat, pana cand sunteti multumiti de consistenta sosului. Trebuie sa il subtiati destul de mult, pentru ca se va ingrosa in a doua parte a prepararii.
Adaugati chiftelele prajite si fierbeti-le, cu clocot, cateva minute. Amestecati din cand in cand.
Pe masura ce incepe sa dea in clocot, la suprafata sosului va incepe sa apara o spuma fina. Cand spuma incepe sa dispara, cam dupa 10 minute, e gata si sosul.
Inchideti focul, acoperiti cratita cu un capac, si lasati sosul sa se odihneasca 10-15 minute.
Se mananca fierbinte si foarte repede 🙂 Ca garnitura puteti face un piure din cartofi.
Sa va fie de bine!
Cam bune chiftelele astea.
bineeee Insaneeeeeeeeeee
Trebuie sa recunosc ca nu am incercat reteta de chiftele de mai sus, dar am facut chiftelute dupa reteta de aici: http://www.bucatarulpriceput.ro/reteta-chiftelute-dietetice-la-cuptor.html. Poate in acest weekend o sa incerc si reteta ta de chiftelute sa vedem cum ies, nu pare foarte grea asa ca sper sa ii multumesc pe cei din familie.