Un desert superb, din bucătăria thailandeză.
Ingrediente:
1 cutie ananas
3 linguri unt
1 lingură miez de nucă de cocos deshidratat
3 linguri zahăr brun
4 linguri suc de lime
1 linguriţă suc de ghimbir proaspăt stors
coajă de lime (o curăţaţi înainte să o stoarceţi)
iaurt gros şi rece
Curăţaţi ghimbirul de coajă, daţi-l pe răzătoare şi apoi stoarceţi-l pentru a obţine sucul.
Puneţi miezul de nucă de cocos, uscat, într-o tigaie încinsă şi amestecaţi în el până când se rumeneşte foarte puţin, apoi puneţi-l într-un bol şi amestecaţi-l cu coaja de lime.
Topiţi untul într-o tigaie wok. Când este încins, adăugaţi ananasul şi ţineţi-l până când începe să se rumenească.
Puneţi peste ananas zahărul şi sucurile de lime şi ghimbir.
Amestecaţi până când se topeşte zahărul.
Puneţi ananasul pe farfurie, ornaţi-l cu nucă de cocos împreună cu coaja de lime şi serviţi-l împreună cu iaurtul rece!
POFTĂ BUNĂ!
[pe2-gallery class=”alignleft” ] [/pe2-gallery]