ananas cu sirop si iaurt (7).JPG

Un desert superb, din bucătăria thailandeză.

Ingrediente:
1 cutie ananas
3 linguri unt
1 lingură miez de nucă de cocos deshidratat
3 linguri zahăr brun
4 linguri suc de lime
1 linguriţă suc de ghimbir proaspăt stors
coajă de lime (o curăţaţi înainte să o stoarceţi)
iaurt gros şi rece

Curăţaţi ghimbirul de coajă, daţi-l pe răzătoare şi apoi stoarceţi-l pentru a obţine sucul.

Puneţi miezul de nucă de cocos, uscat,  într-o tigaie încinsă şi amestecaţi în el până când se rumeneşte foarte puţin, apoi puneţi-l într-un bol şi amestecaţi-l cu coaja de lime.

Topiţi untul într-o tigaie wok. Când este încins, adăugaţi ananasul şi ţineţi-l până când începe să se rumenească.

Puneţi peste ananas zahărul şi sucurile de lime şi ghimbir.
Amestecaţi până când se topeşte zahărul.

Puneţi ananasul pe farfurie, ornaţi-l cu nucă de cocos împreună cu coaja de lime şi serviţi-l împreună cu iaurtul rece!

POFTĂ BUNĂ!

[pe2-gallery class=”alignleft” ] ananas cu sirop si iaurt (1).JPGananas cu sirop si iaurt (2).JPGananas cu sirop si iaurt (3).JPGananas cu sirop si iaurt (4).JPGananas cu sirop si iaurt (5).JPGananas cu sirop si iaurt (6).JPGananas cu sirop si iaurt (7).JPG[/pe2-gallery]

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *