După ce am mâncat brioşe făcute de Diana, am rugat-o insistent şi în mod repetat să-mi dea reţeta. Într-un târziu i s-a făcut milă şi mi-a trimis-o pe mail 🙂 Mulțumeeeesc, Diana 🙂
Ingrediente:
2 ouă
250 gr făină
75 ml unt topit (la microunde)
130-140 ml miere
300 ml iaurt gras
1 linguriţă coajă de portocală (eu nu am avut 🙁 şi am pus esenţă :D)
1 pliculeţ praf de copt (2 linguriţe)
1 linguriţă scorţişoară
1/2 linguriţă sare
200 gr afine
50-100 gr zmeură
Amestecaţi într-un bol ouăle cu untul topit, mierea, iaurtul şi coaja de portocale.
Separat amestecaţi făina cu praful de copt, scorţişoara şi sarea.
Împreunaţi cele două amestecuri şi apoi adăugaţi afinele.
Amestecaţi fie cu o lingură, fie cu grijă, da’ mai bine cu amândouă (oricum, după cum îmi recomandă şi Diana, NU cu mixerul).
Încălziţi cuptorul la 200 C.
Puneţi cu aceeaşi lingură compoziţia în formele de brioşe (fie în cele de hârtie puse în tava specială, fie în 2-3-4 forme de hârtie una într-alta într-o tavă normală, fie în forme de aluminiu), dar nu mai mult de 2/3 din formă, ca să aibă loc să crească mari şi frumoase.
POFTĂ MARE!