crepe suzette (10).JPG

Un desert franțuzesc rafinat și delicios!

Ingrediente pentru 2 porţii:
4 ouă
120 gr făină
120 ml apă minerală
40 ml lapte
100 ml suc de portocale
10-15 ml suc de lămâie
20 gr unt

Puneţi ouăle într-un castron şi bateţi-le cu un  TEL (NU cu mixerul sau cu alte maşinării diabolice) împreună cu făina, apa minerală şi laptele.

Puneţi o tigaie de clătite la încins, adăugaţi înainte de fiecare clătită câte un strop de ulei şi faceţi câte clătite vă ies, în funcţie de dimensiunile tigăii (mie mi-au ieşit 6), apoi puneţi-le deoparte.
Într-o altă tigaie (tot antiaderentă), puneţi zahărul împreună cu sucul de lămâie, la foc MIC.
Amestecaţi constant folosind lămâia, până când zahărul se caramelizează puţin.

Apoi adăugaţi untul şi când s-a topit şi el adăugaţi sucul de portocale şi continuaţi să amestecaţi.

Puneţi clătitele în tigaie şi acoperiţi-le cu sosul obţinut, apoi întoarceţi-le. Nu le ţineţi mai mult de 20-30 secunde pe fiecare parte. Am zis!

Împăturiţi-le de 2 ori şi puneţi-le pe o farfurie.

Merg de minune cu 1-2 cupe de îngheţată şi un topping de ciocolată sau caramel.

POFTĂ BUNĂ!

[pe2-gallery class=”alignleft” ] P1030085.JPGcrepe suzette (2).JPGcrepe suzette (3).JPGcrepe suzette (4).JPGcrepe suzette (5).JPGcrepe suzette (6).JPGcrepe suzette (7).JPGcrepe suzette (8).JPGcrepe suzette (9).JPGcrepe suzette (10).JPGcrepe suzette (11).JPG[/pe2-gallery]

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *