lipii graham cu legume, mozzarella si prosciutto (2).JPG

Rețeta este identică cu cea de AICI, doar că diferă puțin ingredientele, iar prosciuto nu se prăjeste, ci se folosește crud (că doar d’aia’i crudo).

Ingrediente:
4 lipii graham
câteva felii/rondele de mozzarella (sau o brânză proaspătă de vaci)
8-10 fâşii de prosciuto
2 roşii coapte
1/2 ardei gras roşu
2 fire de ceapă verde
ulei de măsline
pătrunjel
sare, piper

Stropiţi lipiile cu puţin ulei de măsline şi puneţi două dintre ele într-o tavă.

Deasupra, adăugaţi toate ingredientele:
roşiile tăiate
ardeii tocaţi mărunt
ceapa tăiată rondele
prosciuto tăiat în fâşii de 2 cm lăţime
mozzarella
Asezonati cu sare şi piper şi presăraţi patrunjelul tocat deasupra.

Acoperiţi totul cu cealaltă lipie şi daţi-le la cuptor pentru aproximativ 10 minute, până când se înmoaie mozzarella.

POFTĂ BUNĂ!

[pe2-gallery class=”alignleft” ] lipii graham cu legume, mozzarella si prosciutto (1).JPGlipii graham cu legume, mozzarella si prosciutto (2).JPG[/pe2-gallery]

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *