Rețeta este identică cu cea de AICI, doar că diferă puțin ingredientele, iar prosciuto nu se prăjeste, ci se folosește crud (că doar d’aia’i crudo).
Ingrediente:
4 lipii graham
câteva felii/rondele de mozzarella (sau o brânză proaspătă de vaci)
8-10 fâşii de prosciuto
2 roşii coapte
1/2 ardei gras roşu
2 fire de ceapă verde
ulei de măsline
pătrunjel
sare, piper
Stropiţi lipiile cu puţin ulei de măsline şi puneţi două dintre ele într-o tavă.
Deasupra, adăugaţi toate ingredientele:
roşiile tăiate
ardeii tocaţi mărunt
ceapa tăiată rondele
prosciuto tăiat în fâşii de 2 cm lăţime
mozzarella
Asezonati cu sare şi piper şi presăraţi patrunjelul tocat deasupra.
Acoperiţi totul cu cealaltă lipie şi daţi-le la cuptor pentru aproximativ 10 minute, până când se înmoaie mozzarella.
POFTĂ BUNĂ!
[pe2-gallery class=”alignleft” ] [/pe2-gallery]