Rețeta asta de pâine nedospită, pentru oameni grăbiți și comozi, am găsit-o pe site-ul lui Edith Frîncu.paine de casa nedospita (2).JPG
În patru zile am repetat-o deja de trei ori, totalizând cinci pâini: una albă de 500gr, una albă de 1kg, două albe de 500gr cu susan și una neagră de 500gr, cu semințe. (deja am experiență :)))

Indiferent de culoarea făinii sau de gramajul pâinii, se face la fel de simplu și rapid. Cât de rapid? Maxim 1h din momentul în care ai toate ingredientele pe blatul de lucru.

Și că vorbeam de ingrediente, iată ce vă trebuie pentru o pâine de 500gr:
280 gr făină albă (cernută)
250 gr iaurt (fără zer)
1 ou
1 plic praf de copt
1 linguriță sare

Preîncălziți cuptorul la 180 C.

Amestecați într-un castron toate ingredientele (preferabil cu mixerul cu spirale pentru aluat).

Puneți hârtie de copt într-o tavă și turnați (sau puneți-l cu o lingură) aluatul obținut.
Dați tava la cuptorul încins pentru ~40 minute.

Felicitari! Tocmai ați făcut pâine de casă, nedospită, nefrământată și neobositoare 🙂
Bine, între noi fie vorba, nu prea ați făcut voi (și nici eu), ci mixerul și cuptorul :))

SĂ AVEȚI POFTĂ!

[pe2-gallery class=”alignleft” ] paine de casa nedospita (1).JPGpaine de casa nedospita (2).JPGpaine de casa nedospita (3).JPGP1060388.JPGP1060384.JPG[/pe2-gallery]

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

7 comentarii la „Pâine de casă, nedospită”
  1. Am incercat astazi aceasta reteta si produsul finit este peste asteptari.
    Felicitari si multumim pentru o reteta extrem de rapida.
    Este nu o paine, ci o delicatesa.

  2. Awsome info and straight to the point. I don’t know if this is truly the best place to ask but do you people have any ideea where to employ some professional writers? Thanks in advance 🙂

  3. Am incercat-o si eu ieri si nu mi-a iesit! Nu a crescut aproape deloc iar jos a ramas usor cleioasa: Nu stiu cate grame inseamna un pliculet de praf de copt in reteta ta, asa ca am pus 15g. (eu am cutii de praf de copt cu 150g praf de copt..si nu pliculete).

    1. Cristina, îmi pare rău să aud că nu ți-a ieșit. Eu am făcut multe pâinici după rețeta asta și toate au ieșit foarte bune, așa că, acum, la tine, e posibil să fi fost ceva în neregulă… 🙁

      Un pliculeț de praf de copt are 10gr, deci problema nu a fost că ai folosit 15gr.

      Posibil să fi fost din cauza iaurtului. Probabil a fost prea subțire.

      1. OK, sa iti povestesc…Ai in reteta ta un link. Am dat click pe el si cred ca de acolo am folosit reteta care e in mare la fel. Si asta a fost prima mea incercare mai putin reusita. Apoi, la a doua am folsit exact cum e aici la tine si mi-a iesit perfect. (adica fara zahar si faina cernuta) Multumesc pentru raspuns, fug sa ma apuc de a treia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *