Rapid, gustos, asiatic… așa că fără multă vorbărie, iată ce vă trebuie:
Ingrediente:
1 piept de pui
1/2 ardei gras roșu
3 fire de ceapă verde
3 căței de usturoi
1 linguriță curry
2 linguri sos de soia
2 linguri ulei de măsline
1 lingură sos de stridii (opțional)
1/2 linguriță sos Tabasco (opțional)
2 căni de orez fiert „al dente” (adică fiert cam 90%)
sare, piper
Tăiați pieptul în două pe lățime, apoi în două pe înălțime și apoi pe lungime – fâșii subțiri.
Tăiați ceapa și usturoiul cât puteți de subțire iar ardeiul gras – fâșii subțiri.
Puneți uleiul la încins într-un wok pe foc mare, aruncați în el usturoiul și jumătate din ceapa tocată mărunt și amestecați constant.
După două minute puneți și ardeiul.
După alte 2-3 minute adăugați fâșiile de piept și învârtiți-le până când încep să se rumenească puțin.
Adăugați apoi sosurile de soia, de stridii și Tabasco și condimentați cu sare, piper si curry.
Puneți puiul într-un bol acoperit să se pătrundă bine aromele și în wok aruncați două linguri de apă cu care „spălați” bine toate aromele rămase acolo.
Adăugați două linguri de ulei de măsline și orezul fiert.
După 2 minute de amestecat, serviți-l fierbinte, alături de pui.
Sau serviți puiul alături de el.
Sau separat
POFTĂ MARE!
Cât de bine arată… !
Mulțumesc! Dac-ai știi ce gust are…
Nici nu vreau să-mi imaginez… c-o să mor de inimă rea! :))