turta dulce (13).JPG

Let it snow, let it snow, let it snow… 🙂

Ingrediente:
650 gr făină
230 gr unt
220 gr zahăr brun
375 gr miere
2 ouă
1 1/4 pliculeț praf de copt
4 lingurițe scorțișoară
1/4 linguriță piper negru
1 linguriță sare
1 linguriță ghimbir pudră
1 linguriță nucșoară

Dacă vreți să le și glazurați, mai aveți nevoie de:
2 albușuri
200 gr zahăr pudră

Scoateți untul din frigider și lăsați-l vreo jumătate de oră să se apropie de temperatura camerei.
Puneți-l într-un castron împreună cu zahărul brun și mixați-l până se încorporează bine.
Adăugați mierea și continuați să mixați la viteză mare, apoi puneți și ouăle, întregi (unul dintre ele a avut gemeni…) :))
Mixați totul bine, după ce în prealabil ați schimbat paletele mixerului cu spiralele pentru aluat.
Apoi adăugați făina amestecată cu praful de copt și mirodeniile și continuați să mixați până capătă tot aluatul aceeași culoare.

Înfoliați și dați aluatul câteva ore la frigider (preferabil peste noapte), pentru că NU veți putea lucra cu el decât dacă este RECE. Pe măsură ce se încălzește devine din ce în ce mai greu de manevrat.

Presărați făină pe blatul de lucru și întindeți o foaie de 0,5 cm grosime.
Tăiați figurinele și puneți-le într-o tavă, pe hartie de copt.
De-abia acum încalziți cuptorul la 180 C și puneți tava în jumatatea de sus a cuptorului. NU încălziți cuptorul înainte pentru că veți face cald în bucătărie și vi se va înmuia compoziția.

Țineți turta dulce în cuptor pentru 12-15 minute, în funcție de cuptorul fiecăruia. Aveți mare grijă că pe partea care stă pe tavă se coace mult mai repede decât pe „față”.
Prima dată eu am tot așteptat să se rumenească partea de sus și evident că partea opusă era deja scrum :))
Le scoateți pe un grătar și le lăsați să se răcească. Gata 🙂

Acum, fie vă apucați să le mâncați, fie vă mai țineți mânecile suflecate puțin și puneți de-o glazură :)))
Bateți cele două albușuri la viteza maximă până când își triplează volumul și se transformă într-o spumă care nu mai curge din castron.
Când arată așa, adăugați zahărul pudră (dacă are cocoloașe, cerneți-l).
Încorporați-l încet și apoi mixați-l până când obțineți o spumă foarte fină (să nu se mai simtă cristalele de zahăr).

Atât. Restul ține de timpul liber și imaginația fiecăruia. SPOR! 🙂

turta dulce (1).JPGturta dulce (2).JPGturta dulce (3).JPGturta dulce (4).JPGturta dulce (5).JPGturta dulce (6).JPGturta dulce (7).JPGturta dulce (8).JPGturta dulce (9).JPGturta dulce (10).JPGturta dulce (11).JPGturta dulce (12).JPGglazura pentru turta dulce (1).JPGglazura pentru turta dulce (2).JPGglazura pentru turta dulce (3).JPGglazura pentru turta dulce (4).JPGturta dulce (13).JPG

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

6 comentarii la „Turtă dulce”
  1. Thanks for this post. I inevitably agree with what you are saying. I have been talking about this subject a lot lately with my father so hopefully this will get him to see my point of view. Fingers crossed!

  2. You gave a amazing honest ideas here. I performed a research on the issue and became aware of almost all peoples will agree with your blog. How can I subscribe to RSS?

  3. Hit and miss question: I know you are using wordpress for this blog, but have you tried any other platforms. I am trying to decide for my blog? and I ask because I like yours.

  4. Please, can you Pm me and tell me few far more thinks about this, I am actually fan of your weblog… will get solved correctly asap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *