Încercați pateul ăsta și vă garantez că nu veți mai cumpăra din comerț 🙂
Vă povesteam acum o lună despre atelierul de gătit, unde am mâncat o grămadă de bunătățuri. Una dintre delicatesele gătite și servite acolo a fost și pateul din ficat de pui cu ceapă caramelizată, făcut de easy-peasy family 🙂 De revelion l-am încercat și noi; este incredibil!
Ingrediente:
500-600 gr ficăței de pui
lapte (cât să-i acopere)
200 gr unt
4 gălbenușuri fierte tari
piper negru boabe și măcinat
foi de dafin
cimbru
sare
3 cepe mari
sos de soia
ulei
sare
zahăr
Fierbeți ficățeii în lapte, pe foc mic spre mediu, cu câteva boabe de piper negru, 3-4 foi de dafin și puțin cimbru. Fără sare!
Când s-au fiert (20-30 minute), îi scurgeți și încercați să-i pasați în blender, cum am făcut eu (evident, n-o să vă iasă; puteți sări pasul ăsta) 🙂
Pasați-i cu un blender de mână, împreună cu gălbenușurile fierte tari, untul și sare – după gust. Pasați, gustați, puneți sare, și tot așa… 🙂
Dacă vi se pare prea vârtos, diluați-l cu puțină apă încălzită (nu apă rece, nu lapte).
Tăiați cepele solzișori groși și căliți-le cu puțină sare și vreo 2 linguri de zahăr, în ulei încins, până când se înmoaie.
Turnați 3-4 linguri de sos de soia și lăsați-l să se „ardă”, după care stingeți cu 50 ml de apă rece și lăsați până se evaporă toată.
Bon apetit!
[…] This post was mentioned on Twitter by Andi Cârlan. Andi Cârlan said: Pate din ficat de pui cu ceapă caramelizată http://nblo.gs/d4PdU […]
Cate galbenusuri ai folosit, ca nu ai amintit nicaieri?
in poza se vad 3 galbenusuri
De fapt 2 si jumatate mai corect, cred ca „cineva” a „subtilizat” ………….
E bine stiut ca bucatari sunt gurmanzi, asa ca intelegem cine ar fi „inculpatul”, sau poate a avut un „ajutor” in bucatarie la degustarea „ingredientelor”.
Iertare, am uitat 🙂
Am folosit 4 gălbenușuri. Mulțumesc mult pentru atenționare; am modificat.
Maine voi prepara acest pateu si sunt convins ca nu voi mai cumpara niciodata pateu la conserva.
Sigur va fi preparatul favorit al familiei, deoarece ficatul este recomandat persoanelor cu hemoglobina scazuta.
Bună alegere! Mă bucur că-ți place 🙂
Am facut cel mai gutos si sanatos pateu din ficat de pui.
Rapid, gustos si usor de preparat.
Multumesc si astept noutati.
Felicitări! Vin și noutățile… 🙂