RSS
 


Pate din ficat de pui cu ceapă caramelizată

16 ian.

pate din ficatei de pui cu ceapa caramelizata (11).JPG

Încercați pateul ăsta și vă garantez că nu veți mai cumpăra din comerț 🙂


Vă povesteam acum o lună despre atelierul de gătit, unde am mâncat o grămadă de bunătățuri. Una dintre delicatesele gătite și servite acolo a fost și pateul din ficat de pui cu ceapă caramelizată, făcut de easy-peasy family 🙂 De revelion l-am încercat și noi; este incredibil!

Ingrediente:
500-600 gr ficăței de pui
lapte (cât să-i acopere)
200 gr unt
4 gălbenușuri fierte tari
piper negru boabe și măcinat
foi de dafin
cimbru
sare

3 cepe mari
sos de soia
ulei
sare
zahăr

Fierbeți ficățeii în lapte, pe foc mic spre mediu, cu câteva boabe de piper negru, 3-4 foi de dafin și puțin cimbru. Fără sare!

Când s-au fiert (20-30 minute), îi scurgeți și încercați să-i pasați în blender, cum am făcut eu (evident, n-o să vă iasă; puteți sări pasul ăsta) 🙂

Pasați-i cu un blender de mână, împreună cu gălbenușurile fierte tari, untul și sare – după gust. Pasați, gustați, puneți sare, și tot așa… 🙂
Dacă vi se pare prea vârtos, diluați-l cu puțină apă încălzită (nu apă rece, nu lapte).

Tăiați cepele solzișori groși și căliți-le cu puțină sare și vreo 2 linguri de zahăr, în ulei încins, până când se înmoaie.
Turnați 3-4 linguri de sos de soia și lăsați-l să se “ardă”, după care stingeți cu 50 ml de apă rece și lăsați până se evaporă toată.

Bon apetit!

pate din ficatei de pui cu ceapa caramelizata (2).JPGpate din ficatei de pui cu ceapa caramelizata (3).JPGpate din ficatei de pui cu ceapa caramelizata (4).JPGpate din ficatei de pui cu ceapa caramelizata (5).JPGpate din ficatei de pui cu ceapa caramelizata (6).JPGpate din ficatei de pui cu ceapa caramelizata (7).JPGpate din ficatei de pui cu ceapa caramelizata (8).JPGpate din ficatei de pui cu ceapa caramelizata (9).JPGpate din ficatei de pui cu ceapa caramelizata (10).JPGpate din ficatei de pui cu ceapa caramelizata (11).JPG

Print Friendly, PDF & Email
 


9 Comentarii

Postat de Andi in GUSTĂRI

 

Adauga un comentariu

 

 
  1. Tweets that mention Pate din ficat de pui cu ceapă caramelizată « Să bucătărim -- Topsy.com

    17 ianuarie 2011 at 00:03

    […] This post was mentioned on Twitter by Andi Cârlan. Andi Cârlan said: Pate din ficat de pui cu ceapă caramelizată http://nblo.gs/d4PdU […]

     
  2. Oana

    17 ianuarie 2011 at 13:07

    Cate galbenusuri ai folosit, ca nu ai amintit nicaieri?

     
  3. Mari

    17 ianuarie 2011 at 13:32

    in poza se vad 3 galbenusuri

     
  4. Mari

    17 ianuarie 2011 at 13:42

    De fapt 2 si jumatate mai corect, cred ca “cineva” a “subtilizat” ………….
    E bine stiut ca bucatari sunt gurmanzi, asa ca intelegem cine ar fi “inculpatul”, sau poate a avut un “ajutor” in bucatarie la degustarea “ingredientelor”.

     
  5. Andi

    17 ianuarie 2011 at 15:08

    Iertare, am uitat 🙂
    Am folosit 4 gălbenușuri. Mulțumesc mult pentru atenționare; am modificat.

     
  6. Valentin

    28 ianuarie 2011 at 11:09

    Maine voi prepara acest pateu si sunt convins ca nu voi mai cumpara niciodata pateu la conserva.
    Sigur va fi preparatul favorit al familiei, deoarece ficatul este recomandat persoanelor cu hemoglobina scazuta.

     
    • Andi

      28 ianuarie 2011 at 17:15

      Bună alegere! Mă bucur că-ți place 🙂

       
  7. Mari

    30 ianuarie 2011 at 18:35

    Am facut cel mai gutos si sanatos pateu din ficat de pui.
    Rapid, gustos si usor de preparat.
    Multumesc si astept noutati.

     
    • Andi

      30 ianuarie 2011 at 20:30

      Felicitări! Vin și noutățile… 🙂