pate din ficatei de pui cu ceapa caramelizata (11).JPG

Încercați pateul ăsta și vă garantez că nu veți mai cumpăra din comerț 🙂


Vă povesteam acum o lună despre atelierul de gătit, unde am mâncat o grămadă de bunătățuri. Una dintre delicatesele gătite și servite acolo a fost și pateul din ficat de pui cu ceapă caramelizată, făcut de easy-peasy family 🙂 De revelion l-am încercat și noi; este incredibil!

Ingrediente:
500-600 gr ficăței de pui
lapte (cât să-i acopere)
200 gr unt
4 gălbenușuri fierte tari
piper negru boabe și măcinat
foi de dafin
cimbru
sare

3 cepe mari
sos de soia
ulei
sare
zahăr

Fierbeți ficățeii în lapte, pe foc mic spre mediu, cu câteva boabe de piper negru, 3-4 foi de dafin și puțin cimbru. Fără sare!

Când s-au fiert (20-30 minute), îi scurgeți și încercați să-i pasați în blender, cum am făcut eu (evident, n-o să vă iasă; puteți sări pasul ăsta) 🙂

Pasați-i cu un blender de mână, împreună cu gălbenușurile fierte tari, untul și sare – după gust. Pasați, gustați, puneți sare, și tot așa… 🙂
Dacă vi se pare prea vârtos, diluați-l cu puțină apă încălzită (nu apă rece, nu lapte).

Tăiați cepele solzișori groși și căliți-le cu puțină sare și vreo 2 linguri de zahăr, în ulei încins, până când se înmoaie.
Turnați 3-4 linguri de sos de soia și lăsați-l să se „ardă”, după care stingeți cu 50 ml de apă rece și lăsați până se evaporă toată.

Bon apetit!

pate din ficatei de pui cu ceapa caramelizata (2).JPGpate din ficatei de pui cu ceapa caramelizata (3).JPGpate din ficatei de pui cu ceapa caramelizata (4).JPGpate din ficatei de pui cu ceapa caramelizata (5).JPGpate din ficatei de pui cu ceapa caramelizata (6).JPGpate din ficatei de pui cu ceapa caramelizata (7).JPGpate din ficatei de pui cu ceapa caramelizata (8).JPGpate din ficatei de pui cu ceapa caramelizata (9).JPGpate din ficatei de pui cu ceapa caramelizata (10).JPGpate din ficatei de pui cu ceapa caramelizata (11).JPG

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

9 comentarii la „Pate din ficat de pui cu ceapă caramelizată”
  1. Tweets that mention Pate din ficat de pui cu ceapă caramelizată « Să bucătărim -- Topsy.com spune:

    […] This post was mentioned on Twitter by Andi Cârlan. Andi Cârlan said: Pate din ficat de pui cu ceapă caramelizată http://nblo.gs/d4PdU […]

  2. De fapt 2 si jumatate mai corect, cred ca „cineva” a „subtilizat” ………….
    E bine stiut ca bucatari sunt gurmanzi, asa ca intelegem cine ar fi „inculpatul”, sau poate a avut un „ajutor” in bucatarie la degustarea „ingredientelor”.

  3. Maine voi prepara acest pateu si sunt convins ca nu voi mai cumpara niciodata pateu la conserva.
    Sigur va fi preparatul favorit al familiei, deoarece ficatul este recomandat persoanelor cu hemoglobina scazuta.

  4. Am facut cel mai gutos si sanatos pateu din ficat de pui.
    Rapid, gustos si usor de preparat.
    Multumesc si astept noutati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *