paste cu somon afumat (9).jpg Aseară, stăpânul casei a poftit la paste cu somon afumat „cum numai bucătarul de la restaurantul lui Horia Vârlan știe să facă”. Nu era suficient că eu nu am mâncat niciodată paste cu somon făcute de „faimosul” bucătar, dar nici pe Internet nu găseam ceva care să-i placă (da, oricât de incredibil ar părea, stăpânul casei este foarte pretențios :)).  Salvarea mea a venit de la Dana Tudor, care a reușit să o convingă, cu rețeta ei 🙂 Mulțumesc Dana!!!

paste cu somon afumat (1).jpgIngrediente:
350 gr paste (penne sau rotini)
200 gr somon afumat
1 ceapă
1 lingură pastă de tomate
100 gr smântână dulce (pentru un plus de sos)
parmezan
ulei de măsline
sare, piper

1. Puneți pastele la fiert în apă fierbinte cu un praf de sare. Cana gradată m-a ajutat din nou, mai mult decât cântarul meu electronic, să măsor cele 350 gr de paste.
2. Tocați ceapa și tăiați somonul, așa, în ciuda crizei :)[pe2-gallery class=”aligncenter” ] paste cu somon afumat (2).jpgpaste cu somon afumat (3).jpgpaste cu somon afumat (4).jpg[/pe2-gallery]
3. Într-o tigaie căliți ceapa în ulei de măsline încins, apoi adăugați somonul și lăsați-l să prindă puțină culoare.[pe2-gallery class=”aligncenter” ] paste cu somon afumat (5).jpgpaste cu somon afumat (7).JPGpaste cu somon afumat (8).JPG[/pe2-gallery]
4. Adăugați pasta de tomate, condimentați cu sare și piper și dați într-un clocot. Opriți focul și adăugați smântâna. Amestecați bine, după care puneți și pastele, bine scurse.
5. Presărați parmezan și serviți-le fierbinți.paste cu somon afumat (10).jpgSă vă fie de bine!

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

8 comentarii la „Paste cu somon afumat”
    1. Eu nu mă dau în vânt după pastele cu pește, iar combinația de pastă de tomate-smântână nu mi-a sunat chiar bine la început 🙂 dar sunt excelente! 🙂

  1. Imi plac pestele si somonul. Am o intrebare : Am cumparat o afumatoare de carne. Trebuie sa pun carnea si pestele in marinata inainte de a afuma?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *