paste_cu_sunca_si_ciuperci (7).jpg
Știu că nu se cade ca în perioada asta să mâncăm altceva decât porc :), dar eu mi-am asumat riscul ăsta și tare bine am făcut 🙂

Ingrediente:paste_cu_sunca_si_ciuperci (1).jpg
300 gr paste
100 gr șuncă felii
8-10 ciuperci, tăiate lamele
200 gr smântână dulce
2 gălbenușuri
75 ml vin alb
parmezan ras
pătrunjel tocat
sare, piper

Cântăriți pastele, fierbeți-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj și apoi scurgeți-le.
paste_cu_sunca_si_ciuperci (2).jpg

Puneți într-o tigaie o picătură de ulei de măsline și prăjiți foarte puțin șunca. Doar cât să-i dați o aromă faină.

Deși am toate tipurile și dimensiunile de tigăi în bucătărie, de când am tigaia ceramică, o folosesc aproape exclusiv 🙂 Parcă suntem siamezi 🙂

Adăugați ciupercile și căliți-le până se înmoaie, după care adăugați sosul format din: smântână, gălbenușurile bătute, vinul alb, sare și piper.

paste_cu_sunca_si_ciuperci (3).jpgpaste_cu_sunca_si_ciuperci (4).jpgpaste_cu_sunca_si_ciuperci (5).jpg

Puneți pastele fierte, amestecați bine și luați-le de pe foc.paste_cu_sunca_si_ciuperci (6).jpg

Serviți cu parmezan ras și pătrunjel tocat. E o nebunie!paste_cu_sunca_si_ciuperci (8).jpgSă vă fie de bine!

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

22 de comentarii la „Paste cu șuncă și ciuperci”
    1. Mulțumes! Și al nostru. De-abia aștept să le repet 🙂
      Numai că va trebui să aștept până golesc frigiderul de tonele de mâncare de sezon… 🙂

  1. Foarte potrivite in perioada aceasta, iar tigaia pe care ai folosit-o pare sa fie un ajutor de nadejde.
    Un an nou plin de realizari si multa sanatate.

  2. gatim foarte asemanator! am un ghiveci cu un rozmarin ca un bonsai si ,in loc de patrunjel,folosesc frunze verzi de rozmarin ;

    Sa bucatarim cu sanatate si drag,
    LA MULTI ANI !

          1. @mitinita, plăcerea e de partea mea!

            @edith, gramatica n-are legătură cu gătitul. Deloc.
            Cunosc oameni care gătesc excelent dar o dau rău de gard când vorbesc și mai ales când scriu 🙂 Asta e.
            Greșeala mitinitei, din punctul meu de vedere, nu e nici pe departe una de neiertat sau de ars pe rug și, cu siguranță, nu are a face cu felul în care gătește…

            1. :)))))Andi,multumesc pentru sustinere,mi-a scapat si mie.Am facut eu greseli mai mari:)) Bine ca macar pot face greseli in cinci limbi.
              Primesc si eu in curand tigaia,dar la cum ai laudat-o pe a ta,sunt sigura ca o sa-mi placa si mie tare mult.

  3. @ edith si mitinita,
    am citit cu mare drag comentariile voastre de pana acum,
    hai sa nu fim „razboinici” la inceput de an.
    Sunt atat de multe de spus despre acest blog si nu cred ca vreti sa-l stiti pe Andi trist din cauza acestui mic incident.
    Va doresc un an bun si multe retete gustoase.

      1. Sar’na. Ce bun eeee
        Sa vezi ce chestie :)). Ma intrebam la bucatarie: ce-a mai pus Andi..?
        Si mi-am amintit de ciuperci :)). Le-am calit separat ca uitasem de ele :))).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *