Știu că nu se cade ca în perioada asta să mâncăm altceva decât porc :), dar eu mi-am asumat riscul ăsta și tare bine am făcut 🙂
Ingrediente:
300 gr paste
100 gr șuncă felii
8-10 ciuperci, tăiate lamele
200 gr smântână dulce
2 gălbenușuri
75 ml vin alb
parmezan ras
pătrunjel tocat
sare, piper
Cântăriți pastele, fierbeți-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj și apoi scurgeți-le.
Puneți într-o tigaie o picătură de ulei de măsline și prăjiți foarte puțin șunca. Doar cât să-i dați o aromă faină.
Deși am toate tipurile și dimensiunile de tigăi în bucătărie, de când am tigaia ceramică, o folosesc aproape exclusiv 🙂 Parcă suntem siamezi 🙂
Adăugați ciupercile și căliți-le până se înmoaie, după care adăugați sosul format din: smântână, gălbenușurile bătute, vinul alb, sare și piper.
Puneți pastele fierte, amestecați bine și luați-le de pe foc.
Serviți cu parmezan ras și pătrunjel tocat. E o nebunie!Să vă fie de bine!
Minunate! Pe gustul nostru…
Mulțumes! Și al nostru. De-abia aștept să le repet 🙂
Numai că va trebui să aștept până golesc frigiderul de tonele de mâncare de sezon… 🙂
Ba se cade si altceva,eu chiar pap porc numai de Craciun.
Un An Nou Fericit si plin de bucatareli!
Săru’mâna! Așa să fie!
Să fiți sănătoși!
Foarte potrivite in perioada aceasta, iar tigaia pe care ai folosit-o pare sa fie un ajutor de nadejde.
Un an nou plin de realizari si multa sanatate.
gatim foarte asemanator! am un ghiveci cu un rozmarin ca un bonsai si ,in loc de patrunjel,folosesc frunze verzi de rozmarin ;
Sa bucatarim cu sanatate si drag,
LA MULTI ANI !
Mă bucur să aflu asta 🙂
Îți doresc multă sănătate și un 2012 așa cum ți-l dorești!
Te astept cu mult drag la o noua editie http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html si la multi ani!Vezi ca s-a plans Marcel ca e singurul barbat,nu se poate sa-l lasati singur:))
Am venit. Nu puteam să-l las pe Marcel singur :))
Multumesc ca ai acceptat invitatia,sunt sigura ca si Marcel v-a aprecia gestul tau:)
„v-a aprecia” ???daca gatesti precum scrii…
@mitinita, plăcerea e de partea mea!
@edith, gramatica n-are legătură cu gătitul. Deloc.
Cunosc oameni care gătesc excelent dar o dau rău de gard când vorbesc și mai ales când scriu 🙂 Asta e.
Greșeala mitinitei, din punctul meu de vedere, nu e nici pe departe una de neiertat sau de ars pe rug și, cu siguranță, nu are a face cu felul în care gătește…
:)))))Andi,multumesc pentru sustinere,mi-a scapat si mie.Am facut eu greseli mai mari:)) Bine ca macar pot face greseli in cinci limbi.
Primesc si eu in curand tigaia,dar la cum ai laudat-o pe a ta,sunt sigura ca o sa-mi placa si mie tare mult.
eu vorbesc,citesc si scriu corect in patru…
Felicitari pentru diplomatie.
@ edith si mitinita,
am citit cu mare drag comentariile voastre de pana acum,
hai sa nu fim „razboinici” la inceput de an.
Sunt atat de multe de spus despre acest blog si nu cred ca vreti sa-l stiti pe Andi trist din cauza acestui mic incident.
Va doresc un an bun si multe retete gustoase.
multumesc si doresc la fel tuturor !
Andi, eu daca stiu numa’ o limba, po’ sa fac diseara paste de astea sau nu?
Astept raspuns sa vad daca mancam azi sau nu. :)))))
Gaby, fără nici o problemă! 🙂
Ai dispensă de la mine 🙂 🙂
Să aveţi poftă!
Sar’na. Ce bun eeee
Sa vezi ce chestie :)). Ma intrebam la bucatarie: ce-a mai pus Andi..?
Si mi-am amintit de ciuperci :)). Le-am calit separat ca uitasem de ele :))).
Hahaha
Bun de tot am facut de doua ori