Aproape fiecare rețetă de aici are câte o poveste (probabil că toate au, dar nu le țin eu minte 🙂 ). Rețeta asta este plimbată de la Any la Maya, de la Maya la mine și modificată de Alina 🙂

Am folosit paste taglierini (cu uou) și fructe de mare (creveți, inele de calamar, caracatiță și scoici). Ca să fiu sincer până la capăt, am folosit și câteva bucăți de surimi, dar nu vă mai povestesc despre ele 🙂

Ingrediente:
250-300 gr fructe de mare
200-250 gr paste
10-12 roșii cherry
4-5 căței de usturoi
100 ml vin alb
100 ml smântână dulce
1 legătură pătrunjel
1 ardei iute
parmezan
ulei de măsline
sare, piper

Puneți pastele la fiert, în apă fierbinte, cu un praf de sare și fierbeți-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj (ale mele au fiert în 4 minute).

Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare și adăugați usturoiul și ardeiul iute.
Lăsați-le 2-3 minute și adăugați fructele de mare. După alte 3 minute, adăugați vinul. Încă 3-4 minute și adăugați roșiile și pătrunjelul.
Fierbeți totul încă vreo 4-5 minute, ca să mai scadă și să se lege sosul, după care adăugați smântâna dulce.
Strecurați pastele și adăugați-le și pe ele în tigaie. Amestecați cu mare grijă și serviți fierbinți, cu fâșii de parmezan, pătrunjel proaspăt și un pahar de vin alb! 🙂

Gustoase vor ieși, cu siguranță. Ca să fie și aspectuoase, respectați timpii de gătire și încercați să amestecați scuturând tigaia cu mișcări ferme și nu folosind spatule, linguri sau alte ustensile.

Să vă fie de bine!

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

5 comentarii la „Taglierini cu fructe de mare”
    1. Antonina, n-a rămas nimeni nemâncat. Au fost creveți cât să ne punem și-n cap, da’ în poză nu se cade să fie farfuria plină… :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *