Penne siciliene al forno

Penne siciliene al forno au fost prima mea dragoste în materie de paste. Le comandam în mod exasperant (pentru prietenii mei :)) în toate restaurantele cu specific, prin care mergeam. N-am mâncat niciodată două porții la fel, în restaurante diferite. Dacă asta e bine sau nu, habar n-am. Cert e că fiecare le făcea după placul inimii, ceea ce vă recomand și vouă.

Ingrediente pentru două porții:
250 gr penne
100 gr ceapă
100 gr ardei gras
160 gr piept de pui
100 gr bacon
100 gr ciuperci
vin alb sec
sos de roșii
zahăr
mozzarella
parmezan
smântană dulce
oregano
usturoi
sare și piper

Fierbeți pennele, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Tocați ceapa mărunt, tăiați ardeiul gras – bastonașe, ciupercile – lamele, iar usturoiul – rondele 🙂 (așa-i că românu’ s-a născut poet?)
Tăiați baconul și pieptul de pui în fâșii cât de cât egale.
Trageți la tigaie puiul și baconul, în ulei de măsline.
Când s-au rumenit, stingeți cu puțin vin alb, după care adăugați legumele și căliți-le 2-3 minute, până se înmoaie.
Turnați sosul de roșii și un praf de zahăr, apoi lăsați să se reducă puțin (să scadă).
Adăugați puțină smântână dulce și aromatizați cu oregano.
Puneți în tigaie pennele și usturoiul, iar după 30-45 secunde, sunt gata.
Penne siciliene al fornoTransferați totul într-un vas de lut sau termorezistent și presărați mozzarella și parmezan date pe răzătoare.
Penne siciliene al fornoDați-l la cuptorul încins la 250C până când se rumenește frumos.
Penne siciliene al fornoPoftă mare!

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

21 de comentarii la „Penne siciliene al forno”
  1. Andi, stiu ca vrei sa te protejezi de furaciosi, dar fa cumva macar linkurile sa se poata opera cu click dreapta. Este enervant rau, daca vreau sa deschid mai multe retete in mai multe tab-uri, sa nu pot sa fac asta. Ca sa nu mai vorbim de linkuri pe care le pui, care nu se deschid automat in alt tab…

    1. Dragă Ruxandra, îți mulțumesc pentru feed-back 🙂
      Dacă m-aș pricepe cât de cât la programare, aș modifica ceva pe ici, pe colo; însă, cum sunt pe lângă subiect, trebuie să iau plugin-urile așa cum sunt 🙁
      Partea bună este ca poți deschide orice link cu Ctrl+click stânga 😉

  2. Am vazut aceeasi reteta doar cu piept de pui facut pe jum.sos bechamel in care adaugam cascaval ras iar deasupra radem pecorino.O voi Incerca si pe aceasta caci imi plac legumele

  3. Pur si simplu delicios!!! Recomand si celor incepatori, cum scrie si mai sus, nu are cum sa nu-ti iasa. Merita incercat! 😉

  4. Trebuiau specificate cantitatile pentru fiecare ingredient in parte (cat sos de rosii, cat usturoi, smantana etc), macar estimativ, pentru portia facuta de Dvs. In rest, pare delicios ☺….incercam chiar acum reteta. Multumim

  5. Grozav … Si eu sunt indragostit de acest preparat, spre disperarea prietenilor care ma acuza de lipsa de imaginatie…Multumesc pt reteta !!

  6. Si eu le-am încercat. Chiar acum este a 3-a oară cand le fac :d foarte foarte bune!!!
    Le-am pus pe lista pastelor mele preferate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *