dovlecei aromati la cuptor (5).JPG

O gustare rapidă și usoara… pentru orice moment al zilei 🙂

La cuptor…

Ingrediente:
2-3 dovlecei
1 roşie
2 căţei de usturoi (OBLIGATORIU)
4-5 felii muşchi file (şuncă Praga sau orice alt mezel vă place)
70-80 gr caşcaval ras (cât să acopere bine dovleceii)
2 linguri ulei de măsline
sare, piper, boia (iute), busuioc (e delicios cu roşii)

Strivim usturoiul şi îl amestecăm cu ulei, sare, piper, boia.

Curăţăm dovleceii de coajă cu „aparatul” de curăţat cartofi, după care continuăm să-i „feliem” cu acelaşi aparat.

Turnăm sosul cu usturoi peste fâşiile de dovlecel şi le amestecăm bine, după care îl întindem uniform în vasul pe care îl vom băga la cuptor.

Adăugăm mezelul tăiat feliuţe, caşcavalul ras şi câteva felii de roşie.

Deasupra mai aruncăm un praf de piper şi busuioc atât pentru aspect dar mai ales pentru gust.
Îl dăm la cuptor pentru 20-25 minute (până când se rumeneşte puţin caşcavalul de deasupra), după ce în prealabil am încins cuptorul la 180-200 grade.

Rezultatul, credeţi-mă, este spectaculos. Caşcavalul, usturoiul, busuiocul şi mezelul aromeaza dovlecelul într-un mod în care o să va doriţi să fi făcut mai mult 🙂

POFTĂ BUNĂ!

[pe2-gallery class=”alignleft” ] dovlecei aromati la cuptor (1).JPGdovlecei aromati la cuptor (2).JPGdovlecei aromati la cuptor (3).JPGdovlecei aromati la cuptor (4).JPGdovlecei aromati la cuptor (5).JPG[/pe2-gallery]

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *