crap cu legume la cuptor (8).JPG

Reteta este extrem de simpla: Se prinde un crap de 3 kg… :))

Ingrediente:
1 crap de vreo 2 kile
2-3 linguri de bulion
1 ceapă mare
1-2 morcovi
2 cartofi
2-3 căţei de usturoi
2-3 foi de dafin
2 pahare de vin alb
piper verde, negru şi roşu
pătrunjel
ulei de măsline
sare

Se curăţă peştele de solzi, i se scot branhiile şi măruntaiele şi se spală foarte bine cu apă rece. Nu se lasă în apă, doar se spală şi apoi se pune la scurs.

Se tăie capul şi coada peştelui şi se pun separat pentru ciorbă.
Se sărează peştele şi p’afara şi printre coaste şi se lasă să se odihnească vreo 10-15 minute.

Ungeţi un vas de yena cu ulei folosind fie o pensulă (fitze…), fie un şervet de bucătărie (din hârtie, evident) şi aşezaţi peştele în el.

Îmbrăcaţi mustaciosu’ bine în legumele tocate şi aranjaţi-l cu boabe colorate şi gustoase de piper negru, verde şi roşu (oBțional). Apoi încingeţi cuptorul la 200 C.

Turnaţi bulionul, vinul alb şi vreo 3 linguri de ulei de măsline peste dumnealui şi acoperiţi-l cu o folie de aluminiu înainte să-l daţi la cuptor pentru vreo juma’ de oră.

După prima jumătate de ceas, scoteti-l cu grijă că e fierbinte, luaţi-i folia de aluminiu de deasupra (că i-o fi şi lui cald d’acuma) şi mai lăsaţi-l să se rumenească vreo 35-45 de minute.

În tot timpul ăsta nu staţi degeaba. La fiecare 15-20 de minute, mai turnaţi cu o lingură nişte sos peste peşte (genială alăturarea asta :)), ca să nu se usuce prea tare.
La final tre’ să fie aromat, suculent şi… prea puţin 🙂

POFTĂ BUNĂ!

[pe2-gallery class=”alignleft” ] crap cu legume la cuptor (1).JPGcrap cu legume la cuptor (2).JPGcrap cu legume la cuptor (3).JPGcrap cu legume la cuptor (4).JPGcrap cu legume la cuptor (5).JPGcrap cu legume la cuptor (6).JPGcrap cu legume la cuptor (7).JPGcrap cu legume la cuptor (8).JPG[/pe2-gallery]

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

Un comentariu la „Crap cu legume la cuptor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *