pastrav_in_folie_pe_grill (4)Păstrăvul este de departe peştele meu preferat pe grătar, astfel că de vreo 2 zile îl tot prepar aşa 🙂

Ingrediente:
1 păstrăv de 300-400gr
1/2 lămâie
1 crenguţă rozmarin
unt
pătrunjel
tarhon
sare, piper

Spălaţi peştele şi uscaţi-l cu un şervet de hârtie; apoi ungeţi-l cu un cubuleţ de unt pe ambele părţi.

pastrav_in_folie_pe_grill (1)

Pudraţi-l cu sare, piper, tarhon şi pătrunjel tocat. Umpleţi golul din sufletul lui cu o crenguţă sănătoasă de rozmarin proaspăt, un cubuleţ de unt şi lămâie, cât cuprinde 🙂
pastrav_in_folie_pe_grill (2)Stropiţi-l bine cu zeamă de lămâie şi înfăşuraţi-l în folie de aluminiu pe care, dacă nu aţi uns cu suficient de mult unt peştele, mai bine o umeziţi cu un pic de ulei de măsline, ca să nu se lipească de pielea lui cea fină 🙂

sabucatarim.blogspot.comPuneţi-l în tigaia grill încinsă, la foc mediu, pentru 4-5-6 minute pe fiecare parte, în funcţie de cât de bine făcut vă place peştele în general.

Serviţi-l fierbinte, cu cartofi natur sau cartofi copţi.

POFTĂ BUNĂ!pastrav_in_folie_pe_grill (4)

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

4 comentarii la „Păstrăv în folie, pe grill”
  1. Cand te duci in italia, daca ai posibilitatea, du-te la piata de peste, si ia-ti trota salmonata sau persico. Si mai pune in folie si niste roshiutze cherry… Dupa ce mananci, sa ma cauti 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *