pui cu ananas (10).JPG După ce m-a exasperat întrebat Bogdan astăzi de rețete de mâncăruri chinezești, am decis să-i fac pe plac 🙂

Deşi reţeta e chinezească, ingredientele sunt d’ale noastre 🙂
Cantităţile sunt pentru 4 porţii mari:
2 bucăți piept de pui
1 cutie de ananas tăiat
4 cepe verzi
2-4 căţei de usturoi
1 ardei gras roşu (preferabil capia)
bulion (NU sos de roşii, NU ketchup)
ulei de măsline
sos de soia
sare, piper

Curăţaţi pieptul de pui de oase şi grăsime, după care tăiaţi-l cubuleţe. Încingeţi tigaia wok şi stropiţi-o cu PUŢIN ulei de măsline. Aruncaţi săracii pui acolo până când se rumenesc o țâră, apoi scoateţi-i şi lăsaţi-i să aştepte.

Tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul, iar ardeiul – cubuleţe. Încingeţi o tigaie, stropiţi-o cu ulei de măsline (numai eu am un sentiment de deja-vu? 🙂 ) şi puneţi usturoiul. Nu-l lăsaţi să se rumenească, ci aruncaţi peste el ceapa şi ardeiul, apoi amestecaţi-le bine, dar fără să le faceţi praf.

Când ardeiul s-a înmuiat puţin şi şi-a schimbat culoarea, adăugaţi  ananasul; amestecaţi și mai lăsaţi-le să se simtă bine până când îşi schimbă şi acesta puţin culoarea.

De-abia atunci puneţi puiul peste ele şi acoperiţi-le pe toate cu bulionul. Adăugaţi 2-3 linguri de sos de soia, sare, piper după gust şi mai amestecaţi-le vreo 3-4 minute. Acoperiţi tigaia cu un capac pentru vreo 10 minute ca să se întrepătrundă aromele şi serviţi alături de un orez cu bob lung.

POFTĂ BUNĂ!

[pe2-gallery class=”alignleft” ] pui cu ananas (1).JPGpui cu ananas (2).JPGpui cu ananas (3).JPGpui cu ananas (4).JPGpui cu ananas (5).JPGpui cu ananas (6).JPGpui cu ananas (7).JPGpui cu ananas (8).JPGpui cu ananas (9).JPGpui cu ananas (10).JPG[/pe2-gallery]

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

4 comentarii la „Pui cu ananas”
  1. Buna Andi, ma simt obigata sa iti spun ca aceasta reteta este absolut fantastica.Tocmai ce am terminat de lins :-))) farfuria, al meu sot mananca a 2a portie.Am ramas absolut uimita de cat de gustoasa poate fi, fara nici un potentiator de gust, fara nici o vegeta sau altceva de genul, nemaivorbind de glutamat…care stim cu totii ca este ingredientul minune din mancarurile chinezesti.De acum, familia mea va manca doar din retele tale, esti talentat, jos palaria.
    Multumesc inca o data, ptr ca m-ai salvat de la tortura zilnica: „azi oare ce mai fac de mancare”.

    1. :)) Eu îți mulțumesc, Aura, pentru că mă urmărești.
      Mă bucur că vă place și sper să găsești și alte rețete pe placul tău, pe aici 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *