Sosul Bechamel este unul dintre cele mai importante sosuri. Este un sos alb, care poate fi folosit ca atare sau ca bază pentru alte sosuri.
Ca orice alt preparat și acest sos poate fi făcut în mai multe feluri. Iată cum îl fac eu:

Ingrediente:
45 gr unt
45 gr făină
500 ml lapte
sare
piper alb
nucșoară

Topiți untul într-o crăticioară, pe foc mic.
Amestecați separat făina cu laptele la temperatura camerei.
Adăugați mixtura în crăticioara cu unt topit și amestecați bine cu un tel. Dați focul puțin mai mare, până se îngroașă sosul.
Lăsați-l să dea într-un clocot, apoi dați din nou focul la mic și mai lăsați-l pe foc încă vreo 5 minute până când ajunge la consistența pe care v-o doriți.
Condimentați-l cu sare, piper alb și nucșoară, gustând constant, până când obțineți aroma preferată.

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *