Un sos pe cât de simplu, pe atât de gustos. Poate fi folosit atât la preparate din pui, cât și din pește.
Ingrediente:
15 gr unt
2 cepe tocate fin
300 ml vin alb
300 ml supă de pui sau supă de pește
400 ml smântână
sare
piper alb
Topiți untul într-o crăticioară, pe foc mic.
Adăugați ceapa și căliți-o doar cât să se înmoaie, fără să se coloreze.
Turnați vinul alb amestecând continuu cu un tel. Dați focul puțin mai mare, până se îngroașă sosul și scade la ~150 ml.
Adăugați supa și fierbeți până când sosul scade la 100 ml.
Adăugați smântâna și mai fierbeți sosul până se îngroasă atât cât să nu curgă de pe dosul unei linguri.
Se servește cald, imediat ce l-ați făcut.
[…] supă este unul dintre ingredientele sosului de vin alb pe care îl puteți asorta unui rasol de […]