In ultima vreme am tot combinat ingrediente din bucatariile internationale, in ceva tentative de Fusion, care mi-au cam iesit (nu, modestia nu este una dintre calitatile mele :))
Reteta asta, insa, am furat-o de la colegu’ Sorin, care e mai priceput decat mine in ale combinarii chinezismelor cu libanezisme (?) si indianisme, asa ca meritele-i apartin. Saru’mana boierule! 🙂
Ingrediente:
1 piept de pui – taiat cubulete
1/2 ardei gras rosu – taiat fasii de 2 cm
1/2 ardei gras verde – taiat fasii de 2 cm
1-2 ardei iuti – taiati rondele
1 ceapa taiata rondele (inele)
sucul de la 1/2 lamaie
4-5 linguri sos soia
1 lingurita curry
8-10 fire menta verde – tocata
1 rodie (+ sos de rodii, optional)
sare, piper
Puneti cubuletele de pui la marinat, in frigider, pentru cel putin o ora, impreuna cu sosul de soia, sucul de lamaie, curry, menta, 84 seminte de rodie (glumesc, puneti cam o mana), sare si piper. Daca aveti sos de rodii, puneti 2 linguri. Daca nu, stroarceti in mana jumatate dintre seminte.
Trageti puiul la tigaie, intr-un wok :), cu putin ulei de floarea soarelui sau arahide, apoi adaugati ceapa, ardeii grasi si iuti. Gustati si ajustati, daca este cazul, cu sare, piper, sos de soia, de rodii si/sau curry.
Legumele trebuie sa fie al dente. Nici moi, nici crude. Cum va dati seama ca sunt al dente? Le gustati. Cu incredere 🙂
La final, ii dati o tusa de gust si culoare cu seminte crude de rodie si menta proaspata, tocata.
Serviti cu orez sau cu pofta. Sau cu amandoua 🙂
Sa va fie de bine!
Arata delicios, mai oriental asa – curry, rodii, etc. Bravo!
Daca dai pe undeva de suc sau concentrat de rodii sa il incerci. E excelent in combinatie cu puiul 🙂
Stiu; am o sticla si chiar l-am folosit la reteta asta 🙂
Arata atat de bine..!