vitel cu sos brie (10).JPG

Dacă tot promiteam că o să trecem la mâncăruri, să începem cu ceva extrem de simplu de făcut, dar absolut delicios!

Ingrediente:
400 gr antricot viţel (mânzat)
100 gr smanatana (pentru gătit)
125 gr brânză Brie (adică un pachet standard)
ulei de măsline
sare, piper

Spălaţi carnea şi curăţaţi-o de pielițele albe de la suprafaţă (nu încercaţi să le scoateţi şi pe cele din interiorul antricotului).

Încingeţi grill-ul şi stropiţi-l cu puţin ulei de măsline, apoi întindeţi ÎNCET viţelul acolo, să se rumenească.
Imediat după ce aţi pus carnea, lăsaţi focul moderat, NU mare.

Lăsaţi-l cam 4-5 minute şi întoarceţi-l.
Încă 4-5 minute şi pe partea cealaltă şi ar trebui să fie suficient de fraged şi fericit încât să-l puneţi (tot încet) pe o farfurie (albă, ca să impresionați audiența).

Mai departe, puneţi o tigaie antiaderentă la încins (la foc mediu, NU mare) şi trântiţi smântâna în ea. Amestecaţi energic (da’ fără să stropiţi prea tare pereţii) ca să nu se brânzească.

Când s-a încins un pic, adăugaţi brânza Brie tăiată (sau ruptă) în bucăţele mici ca să se topească repede şi amestecaţi aproape fără oprire până când totul este omogen.

Când sosul este gata, turnaţi-l peste viţelul care de-abia îl aşteaptă, pudraţi-l cu un praf de sare şi unul de piper şi alăturaţi-i un pahar de vin roşu.

POFTĂ BUNĂ!

*Vezi cum poți curăta carnea de vită, în secțiunea: Tips & Tricks.

[pe2-gallery class=”alignleft” ] vitel cu sos brie (1).JPGvitel cu sos brie (6).JPGvitel cu sos brie (7).JPGvitel cu sos brie (8).JPGvitel cu sos brie (9).JPGvitel cu sos brie (10).JPG[/pe2-gallery]

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

4 comentarii la „Vițel la grătar cu sos Brie”
  1. imi place blogul tau.dar uite din curiozitate m-am uitat la reteta asta.am si eu o reteta de aperitiv cu branza brie,am luat-o de la o prietena internauta.eu am folosit brie de la president,si nu mi s-a topit,trebuia ,in reteta mea sa se toapeasca la cuptor.am intrebat o prietena frantuzoaica si mi-a spus ca branza brie nu se topeste.poza ta e prea mica sa imi dau seama de cum a iesit sosul,dar iti spun ce am patit eu.asa ca te intreb ce branza brie ai folosit,in cazul in care ti s-a topit ?

    1. Dragă pansy, îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Și mie îmi place blogul tău și-l urmăresc de ceva vreme 🙂

      Pozele sunt chiar măricele, dar trebuie să dai click pe ele.

      În ceea ce privește brie-ul, mie mi s-a topit de fiecare dată, numai că, întotdeauna o topesc în smântână dulce.

      Nu știu ce brie am folosit atunci, dar de fiecare dată când am făcut sosul ăsta am folosit câte un brie diferit, în funcție de ce găseam prin magazin 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *