Probabil cea mai controversată rețetă de paste din lume 🙂
Ingrediente:
200 gr Pancetta (sau bacon)
150 gr Pecorino Romano (sau parmezan)
200 gr spaghete
ulei de măsline
3 ouă (sau 1-2 gălbenușuri crude + smântână dulce)
3 căței de usturoi
sare, piper
pătrunjel
Fierbeți pastele conform indicațiilor de pe pachet.
Într-o tigaie puneți uleiul la încins și rumeniți puțin Pancetta.
Apoi adăugați usturoiul strivit, pătrunjelul, pastele fierte, puțină apă în care au fiert pastele, sare și piper.
Luați tigaia de pe foc, bateți ouăle și adăugați-le peste paste, amestecând bine totul. Adăugați Pecorino și continuați să amestecați până se omogenizează totul.
Serviți-le imediat, fierbinți!
Am vrut să le prepar exact așa, pentru că asta este rețeta pe care majoritatea o declară ca fiind „cea originală”. Sunt bune, dar Pancetta pe care am reușit să o găsesc a fost feliată foarte subțire și cam scumpă. Pecorino a fost și el destul de scump și cam sărat pentru gustul meu. Ouăle au dat pastelor o cremozitate foarte faină, dar mi-a lipsit smântâna.
Vouă vă recomand să faceți așa cum voi face și eu de acum înainte, și anume să înlocuiți ingredientele cu pricina, cu cele din paranteză. Chiar dacă nu va fi rețeta „originală”, vă garantez un rezultat mai satisfăcător 🙂
SĂ AVEȚI POFTĂ![pe2-gallery class=”aligncenter” ]
[/pe2-gallery]
[…] This post was mentioned on Twitter by Andi Cârlan, Andi Cârlan. Andi Cârlan said: Să bucătărim: Spaghete Carbonara http://goo.gl/fb/8Vazw […]
Foarte bune au iesit pastele, mai bune ca la restaurant..miam..si aroma de usturoi…f buna reteta
Mulțumesc frumos, Ana! Mă bucur că ți-au plăcut!
Mi-ar plăcea să mă onorezi cu un feed-back de fiecare dată când vei încerca o rețetă de aici 🙂