ficatei de pui cu piure (1).JPG Aseară am avut parte de două surprize extrem de plăcute. Prima, făcută de soția mea care mi-a dat, pe sub mână, o rețetă genială de ficăței de galinacee la cuptor.:) Pe cuvânt că sunt cei mai buni ficăței pe care i-am mâncat vreodată!
A doua surpriză a fost cea făcută de Irina, care în timp ce eu mă distram pe Facebook, a făcut ficăței după rețeta Alinei și mi-a și oferit un feedback pozitiv 🙂 Mulțumesc încă o dată, Irina!

Ingrediente:
1 tăviță ficăței de copii de găină (400-500 gr)
vin roșu sec
muștar
cașcaval ras
ulei
sare, piper negru
ierburi uscate: cimbru, oregano, rozmarin (eu am folosit un amestec de ierburi de Provence:cimbru, oregano, busuioc, rozmarin, salvie)

Spălați ficățeii și prăjiți-i în puțin ulei, pe ambele părți.
Dați-le să bea ceva vin roșu sec, cât să le ajungă pe la jumatate, nu trebuie să-i acopere. Apoi aromați-i cu 2 lingurițe de muștar. Eu am pus o linguriță cu muștar clasic și una de muștar cu boabe.

Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați-i la înnăbușit pentru vreo 10 minute, nu mai mult.

Transferați ficățeii cu tot cu sos într-un vas termorezistent, presărați cașcaval ras și piper proaspăt măcinat peste ei și dați-i vreo 10 minute la cuptorul încins la 180-200 C.

Noi i-am mâncat alături de un piure din cartofi cu lapte și unt. Au fost delicioși.

SĂ VĂ FIE DE BINE!
[pe2-gallery class=”aligncenter” ]
ficatei de pui cu piure (2).JPGficatei de pui cu piure (3).JPGficatei de pui cu piure (4).JPGficatei de pui cu piure (5).JPGficatei de pui cu piure (1).JPG[/pe2-gallery]

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

13 comentarii la „Ficăței de pui gratinați”
  1. Super mishto!
    Chiar o sa-i fac data viitoare!
    Poate cu o mica „modificare”!
    Dau ficateii prin faina inainte sa-i prajesc! Sunt „zemosi” in interior si dispare senzatia ca te „ineci” cu ei!
    In rest, e foarte ingenioasa!
    Tot inainte, Coane!
    🙂

    1. Mulțumesc, domnule!

      Făină + ulei încins = LOVE :)))
      Am aflat un truc pe care am uitat să-l pun în aplicare aseară: zice-se că e bine să-i cufunzi în apă fiartă înainte să-i prăjești ca să rămână „zemoși”.
      O să încerc la următoarea tură 😉

  2. Astazi voi pregati aceasta minunata reteta.
    Preparatul tau final este irezistibil.
    Felicitari!
    Sper ca si al meu va fi la fel.

  3. Ficateii de pui gratinati cu piure din cartofi cu lapte si unt reprezinta un deliciu culinar.
    Multumim !
    Este o reteta extraordinara.
    Si un pahar de vin rosu(cea a ramas de la reteta) a fost exact completarea acestei cine de nota 10 plus.
    E drept ca dupa asemenea meniu ar fi trebuit putina miscare in aer liber, la sfaturi sunt numarul 1, cu punerea in aplicare e mai greu……….poate data viitoare……..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *