pui cu ciuperci si taitei chinezesti (1).JPG Inspirat de Adrian Hădean, am făcut foarte rapid legumele astea cu pui și tăiței chinezești. Sunt o minunăție!


Ingrediente:
1 piept de pui
1 pungă cu tăiței chinezești (din orez)
2 dovlecei
1 ardei gras
1 ardei iute-iute (sau fulgi de chili)
3 căței de usturoi
ciuperci (el a folosit hribi, eu ~15 ciuperci champignon)
4-5 cm ghimbir proaspăt (n-am avut și am folosit pudră, dar vă recomand să vă cumpărați, înainte de a vă apuca de treabă; nu se compară!)
4-5 linguri ulei de susan sau floarea-soarelui (el a folosit de măsline; mie mi s-a părut mai potrivit cel de floarea-soarelui)
sare, piper

Tăiați pieptul de pui fâșii subțiri. Sărați-l și piperați-l, după care turnați 1-2 linguri de sos de soia peste el și tăvăliți-l bine, să se acoper pe toate părțile. Lăsați-l deoparte.

Tăiați dovleceii și ardeiul gras – bastonașe; ciupercile, ardeiul iute, ghimbirul și usturoiul – rondele subțiri.

Fierbeți tăițeii, conform indicațiilor de pe pachet. Scurgeți-le și lăsați-le deoparte.

Puneți uleiul în wok și, după ce se încălzește bine, adăugați usturoiul și ghimbirul. După 4-5 secunde adăugați ardeiul gras, iute și dovleceii. Amestecați din când în când în legume și când s-au înmuiat puțin, scoateți-le într-un vas.

Puneți puiul în wok fără să spălați wok-ul și fără să adăugați ulei. Apoi mai aruncați peste el vreo 2 linguri de sos de soia. După ce s-a pătruns puțin, adăugați ciupercile.

După ce s-au înmuiat puțin și ciupercile, adăugați legumele pe care le-ați lăsat deoparte. Apoi tăițeii. Amestecați-i bine și apoi luați wok-ul de pe foc.

Serviți fierbinte! POFTĂ MARE!

[pe2-gallery class=”aligncenter” ] pui cu ciuperci si taitei chinezesti (3).JPGpui cu ciuperci si taitei chinezesti (4).JPGpui cu ciuperci si taitei chinezesti (6).JPGpui cu ciuperci si taitei chinezesti (5).JPGpui cu ciuperci si taitei chinezesti (7).JPGpui cu ciuperci si taitei chinezesti (8).JPGpui cu ciuperci si taitei chinezesti (9).JPGpui cu ciuperci si taitei chinezesti (11).JPGpui cu ciuperci si taitei chinezesti (12).JPGpui cu ciuperci si taitei chinezesti (13).JPGpui cu ciuperci si taitei chinezesti (17).JPG[/pe2-gallery]

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

2 comentarii la „Pui cu ciuperci și tăiței chinezești”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *