Indiferent ca le spuneti aripioare picante sau chicken wings, sunt la fel de putin sanatoase dar incredibil de gustoase 🙂
Iar daca le serviti cu cartofi la cuptor alaturi, nu va mai conta numarul de calorii. Cu conditia sa le consumati cu moderatie. Sau nu 🙂

O sa va spun care au fost ingredientele, insa cantitatile o sa vi le stabiliti singuri, pentru ca aceste aripioare picante sunt departe de a fi o stiinta exacta 🙂

Eu am facut vreo 40 de bucati (adica 20 de aripioare), carora le-am taiat varfurile (pe care le-am pastrat pentru supa) si pe care le-am blanșat (10 secunde in apa fiarta), dupa care le-am uscat bine, inainte de a le praji in baie de ulei.

Enuntarea logica a frazei de mai sus ar fi:
1. taiati varfurile aripilor
2. taiati aripile in doua
3. puneti-le in apa fiarta pentru 10 secunde (pentru ca dupa prajire sa obtineti o crusta si mai crocanta)
4. scoatetile pe servete de hartie si uscati-le bine
5. prajiti-le in baie de ulei de floarea soarelui (sau de palmier), foarte incins
6. scoteti-le pe servete de hartie pentru a elimina excesul de ulei

Intre timp pregatiti sosul in care veti scalda aripioarele prajite: unt + sos barbeque (din comert) + miere + zeama de lamaie + sos Tabasco + sos de soia + sos Worcestershire +boia iute de ardei + fulgi de chili + sare + piper + orice alt sos/condiment care credeti ca ar merge in combinatie cu cele anterioare. Eu m-am oprit la cele enumerate aici.

Intr-o cratita pentru sos puneti, pe rand, ingredientele de mai sus si amestecati bine. Gustati des din sos si jucati-va cu ingredientele, fara frica. Sosul e gata atunci cand sunteti multumiti cu gustul lui. Credeti-ma pe cuvant, este extrem de simplu (daca si mie mi-a iesit…) 🙂

Puneti aripioarele intr-un bol si acoperiti-le bine cu 2/3 din sos.aripioare_picante_chicken_wings (1)
Asezati-le intr-o tava si bagati-le in cuptor, sub grill, pentru cateva minute, cat sa se caramelizeze putin sosul.

Aripioarele picante sunt gata si pot fi servite ca atare, doar cu sosul pe care l-ati pastrat, ori puteti face o garnitura. Sau mai multe 🙂

aripioare_picante_chicken_wings (4)Eu am mers pe:

  • cartofi noi cu rozmarin la cuptor:
    • spalati cartofii si taiati-i in sferturi, cu tot cu coaja, stropiti-i cu ulei de masline, condimentati-i cu sare, piper si rozmarin proaspat si dati-i la cuptorul incins la 200C
    • dupa vreo 10-12 minute ii amestecati putin, ca sa se rumeneasca frumos pe toate partile si ii scoateti cand va place culoarea lor 🙂
  • bastonase de morcov, cartof dulce si pastarnac cu cimbru la cuptor
    • curatati legumele de coaja, le taiati bastonase cat mai egale cu putinta, le stropiti cu ulei de masline, le condimentati cu sare, piper si cimbru si le dati la cuptorul incins la 200C
    • le mai amestecati din cand in cand si va dati seama ca sunt gata dupa, ati ghicit, culoare 🙂

Noi cam asa le-am servit si ne-a prins tare bine 🙂aripioare_picante_chicken_wings (3)

Sa aveti pofta!

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

10 comentarii la „Aripioare picante (chicken wings)”
  1. Nope. Toate sosurile BBQ bune contin si semi-preparate (inclusiv cele din restaurante de renume).
    Din pacate, sosurile facute 100% in casa dureaza o vesnicie sa fie facute si nici nu sunt nici la fel de bune ca celelalte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *