În cadrul provocării lansată de Ama, mi-a revenit onoarea de a răsfoi blogul Dianei și a încerca una dintre delicioasele ei rețete. Pentru că în perioada asta mă apucă nostalgia, am ales super-biscuiții șprițați. Ce m-a atras foarte mult la ei a fost că rețeta Dianei nu conține untură de porc 🙂
Ingrediente:
500 gr făină
200 gr zahăr pudră
220 gr unt, la temperatura camerei
2 ouă
2 fiole esență de vanilie
coajă de portocală
un praf de sare
Mixați bine untul cu zahărul, după care adăugați ouăle, coaja de portocală și esența de vanilie. Apoi adăugați sarea și făina, treptat, mixând cu spiralele pentru aluat. Puneți aluatul într-un instrument pentru șprițat (poș, mașină de tocat, presă pentru biscuiți) și formați biscuiți groși. Cu cât sunt mai groși, cu atât vor fi mai fragezi (evident, în limite rezonabile; nu faceți un biscuite din tot aluatul ca să fie fraged-fraged… :))
Puneți-i într-o tavă, pe hârtie de copt și dați-i la cuptorul încins la 180C pentru 10-12 minute.
Când sunt gata, îi puteți presăra cu zahăr pudră, îi puteți servi ca atare sau cu un sos de ciocolată (ciocolată + unt, topite la bain-marie).
Să vă fie de bine! Nouă ne-a fost! 🙂
La cum arata ar putea fi numiti ” Biscuiti de casa Regala”.
Ei, nici chiar așa, dar… mulțumesc! 🙂
Deliciosi!!! I-ai imbracat tare frumos!
Săru’mâna 🙂
La multi ani !
Craciun fericit, linistit si imbelsugat.
Mulţumesc, asemenea! Crăciun fericit!
Craciun fericit si magic,alaturi de cei dragi!Ce frumos ati „imbracat” spritatii!
Sărbători fericite vă doresc! Mulţumesc 🙂
imbracati in haine de sarbatoare,biscuitii tai !
Păi ori sărbătorim, ori nu? 🙂
arata minunat,precis sant si buni
Sunt, sunt 🙂 Mulțumesc!
Chiar mi s-a facut pofta pe niste biscuiti. Cred ca ma pun sa-mi fac dupa reteta asta si cu siguranta voi adauga sos de ciocolata. Poate le vor place si porumbeilor mei bunatatea asta (daca vreti sa-i vedeti intrati la mine pe site).
foarte buni biscuitii
AM REUSIT FURSECURILE.F BUNE SI BISCUITI .SUPER DE BUNE !
Sint foarte buni biscuitii
[…] http://www.sabucatarim.ro/2011/12/biscuiti-de-casa/ […]
VA MULTUMESC PT RETETA SI EU INCERC ACUM AM FACUT MEREU FIRSECURI DAR CRED CA ACESTEA VOR IESI MINUNATI
Am facut si eu aluatul, cu aceleasi cantitati, dar a iesit prea moale…si nu trebuie tinut la frigider, macar o ora?? Nu e un aluat fraged??
Nu e aluat fraged. Acela se face din apa, unt, faina, toate reci. Si se tine la frigider. Il gasesti aici: http://www.sabucatarim.ro/2012/08/aluat-fraged-pate-brisee/