Quiche-ul (se citește chiș) este un produs de patiserie, cu diverse umpluturi, care-i dau și numele. Astăzi vă prezint pe larg rețeta de Quiche Lorraine și o să vă spun cum să faceți Quiche Alsacienne.

Diferențele dintre cele două sunt uriașe, așa că va trebui să citiți cu mare atenție! 🙂

Ingrediente:
1 aluat fraged, care, așa cum spuneam aici, este foarte ușor și rapid de făcut
100 gr bacon
100 gr cașcaval emmentaler
150 gr smântână
2 ouă
nucșoară rasă
sare, piper

Dați cașcavalul pe răzătoarea mare.

Tăiați bacon-ul bastonașe și prăjiți-l într-o tigaie anti-aderantă, după care scoateți-l pe un șervet de hârtie, pentru a absorbi excesul de grăsime.

Bateți ouăle, adăugați smântâna, un praf de nucșoară măcinată, sare și piper după gust.

Peste aluatul fraged pre-copt, adăugați bacon-ul, amestecul de ouă și smântână și cașcavalul ras.

Coaceți quiche-ul în cuptorul preîncălzit la 180C, timp de 35-40 minute, până când prinde o crustă frumoasă deasupra. Da, evident că „frumoasă” e un termen relativ și interpretabil, așa că puteți să-l coaceți până devine cum vă place 🙂 Mie mi-a plăcut așa:

Revenind la quiche-ul Alsacienne, diferența dintre el și Lorraine, este că primul include și ceapă, călită împreună cu bacon-ul. Ta-daaa-daaa. Asta-i tot 🙂

Să aveți poftă!

De Andi

Sunt tată, soț, activist civic, blogger culinar, corporatist și încă vreo câteva lucruri :) Iubesc mâncarea, îmi plac oamenii și proiectele ambițioase.

4 comentarii la „Quiche Lorraine”
  1. quiche lorraine nu are niciun fel de emmental. Doar pâte brisée daca ne referim la aluat. Oua,smantana bacon si piper. Nimic altceva.asta daca vrei sa o faci traditionala. 3 oua întregi , 2 galbenusuri 50cl de smantana groasa si 250g de piept de porc afumat. Nici nucsoara nici orice altceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *